Relatii
Divortul e ultimul lucru la care ta gandesti la inceput de relatie sau imediat dupa casatorie. Ai impresia ca iubirea va cuceri totul, ca lumea iti sta la picioare, ca nimic in lume nu te va putea desparti de partener. Si totusi, pentru multi dintre noi, divortul devine la un moment dat singura optiune viabila. E insa o decizie greu de digerat, care lasa urme adanci psihice. Multi ajung sa isi piarda respectul de sine si chiar sa cada in depresie dupa o asemenea experienta. Cu timpul, iti vei reveni iar daca vrei sa o faci mai repede, urmeaza sfaturile de mai jos:
Nu te gandi la divort ca la un esec. A fost frumos la inceput, poate lucrurile nu au mai mers la fel de bine mai tarziu. Casnicia ta si-a trait viata, acum s-a incheiat. E un capat de drum dar nu capatul tuturor drumurilor. Ai luat-o pe o alta cale si va trebui sa te gandesti la pasii urmatori. Nu vei putea repara casnicia deja esuata insa iti poti face viata mai buna de acum incolo.
Fii trista pentru lucrurile bune si rasufla usurata pentru cele rele. Nu iti refuza tristetea, face si ea parte din procesul de vindecare. Au fost cu siguranta si lucruri bune pe durata casniciei, aloca-ti timp pentru a plange pierderea lor pentru ca fac parte din experienta ta de viata. Tot din experienta ta de viata fac parte insa si lucrurile rele, cele care au cantarit mai mult in balanta atunci cand ai luat decizia de a divorta. Permite-ti sa simti usurarea de a fi scapat de ele si incearca sa nu le uiti, pentru ca vei avea multe de invatat de pe urma greselilor din trecut.
Nu te lasa condusa de emotii. Una e sa fii suparata sau manioasa pe fostul partener si cu totul altceva sa si dai curs acestor trairi, comportandu-te urat. E important sa iti pastrezi sangele rece mai ales daca ai si copii, tinand cont de faptul ca, chiar daca tu te desparti de tatal lor, ei vor ramane in aceeasi masura si copiii lui. Divortul reprezinta o decizie finala, razbunarile si resentimentele nu-si mai au locul. Concentreaza-ti atentia pe tine si pe copii daca ai, nu pe fostul partener.
Nu presupune din capul locului ca copiii vor suferi mai mult. Ba chiar dimpotriva, cei care locuiesc alaturi de parinti care nu mai pot comunica si sunt mereu in conflict, au mai mult de suferit. Explica-le care este decizia ta, fara a acuza pe nimeni, si in acelasi timp ca nu isi vor pierde niciunul dintre parinti.
Nu il vorbi de rau pe celalalt parinte, de fata cu copiii. Asa cum am spus si mai sus, copiii nu au conflicte cu parintii lor. Ei raman atasati de amandoi, chiar daca acestia s-au decis sa divorteze. Atentie insa, copiii nu sunt si nici nu ar trebui sa fie o arma. Daca vrei ca acestia sa nu fie raniti de deciziile celor mari, fereste-i de conflicte si certuri.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›