Relatii
Felul in care comunicam si ne comportam cu cei din jur sunt doua dintre cele mai importante aspecte ale relatiilor pe care le construim si mentimen de-a lungul vietii. De acestea depinde si calitatea relatiilor, atat cele romantice cat si cele de prietenie, din cadrul familiei ori relatiile cu colegii de la scoala sau de la locul de munca. Ce poti face pentru a-ti imbunatati relatiile? Iata cateva sugestii concrete:
1. Pastreaza-ti intotdeauna simtul umorului, indiferent de situatie. E important sa o faci, atat in prezenta iubitului cat si in prezenta celorlalte persoane importante din viata ta: prietenii si familia. Umorul si buna dispozitie te pot ajuta insa si la locul de munca, facilitand si dezvoltarea relatiilor cu clientii, colegii sau sefii.
2. Priveste intotdeauna lucrurile in perspectiva. Intamplari care acum te fac sa plangi, poate mai tarziu iti vor aduce un zambet in coltul buzelor. Prin urmare, nu dramatiza tot ceea ce se intampla in jurul tau, mai ales atunci cand la mijloc sunt interactiuni sociale, in special cele cu partenerul de viata.
3. Nimanui nu ii pasa cum te imbraci. Sau cum te machiezi. Cata vreme nu exagerezi si nu cazi in extreme, aceste detalii nu vor fi bagate in seama decat rareori, si asta doar atunci cand vei fi complimentata lingusitor, de cele mai multe ori de persoane carora prea putin le pasa de aceste detalii.
4. Nu fii lasa. Sustine-ti punctele de vedere, apara-ti valorile personale si asuma-ti intotdeauna responsabilitatea pentru faptele si vorbele tale. Chiar si atunci cand gresesti, aceasta greseala e pe jumatate iertata in cazul in care este recunoscuta si asumata. Si asta pentru ca asumarea inlatura, cel putin teoretic, recidiva.
5. Nu minti. Chiar daca e mai greu de acceptat uneori, adevarul este intotdeauna mai bun decat minciuna. Exceptia de la regula? Adevarurile jignitoare. Parerile tale personale care i-ar putea jigni pe cei din jur. Niciun parinte nu va aprecia daca ii vei spune ca dupa parerea ta, copilul sau arata ca o maimuta.
6. Nu comunica niciodata pe un ton pasiv. Spre exemplu, in loc sa ii spui partenerului ca o anumita treaba sau sarcina „se va face”, spune-i ca „o vei face”. Ofera si un termen limita.
7. Iubirea si felul in care iubim, se schimba pe masura ce imbatranim. In adolesscenta, te poti indragosti iremediabil de un ideal in vreme ce mai tarziu, descoperi ca poti iubi si o persoana imperfecta, pentru toate celelalte trasaturi pozitive ale sale. Tine cont de acest lucru, mai ales atunci cand te afli in conflict cu persoana respectiva. Pune mereu in balanta si aspectele pozitive.
8. Propune-ti sa fii o persoana buna si nu o persoana agreabila. Bunatatea este intentionata si benefica. A fi o persoana agreabila nu impune neaparat si sa fii buna.
9. Orice ai face, in orice actiune ai fi angrenata, ai intotdeauna posibilitatea de a te opri. Uneori e important sa o faci inainte de a fi prea tarziu.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›