Relatii
La inceput de relatie, nimeni nu se asteapta la despartire insa uneori alegerile se pot dovedi gresite. Dupa ani si ani de relatie sau casnicie, nu ne mai putem imagina insa o asemenea optiune. Si totusi, ea poate deveni o realitate. Poti sa o iei de la capat si sa incerci sa iti gasesti din nou un partener potrivit? Cu siguranta. Inainte de asta insa, va trebui sa parcurgi cateva etape esentiale pentru viitorul relatiilor tale. Iata-le in cele ce urmeaza pe cele mai importante:
La inceput, nu fugi de singuratate. Ai nevoie de timp pe care sa il petreci singura, timp in care sa te regasesti si sa te reobisnuiesti cu tine insuti lipsita de prezenta celui de care te-ai despartit. O relatie te schimba, mai ales atunci cand este una de lunga durata. Te adaptezi constant la viata de cuplu, la noile nevoi, la nevoile partenerului si in cazul in care ai copii, la viata de parinte. Odata cu despartirea sau divortul, ai intrat intr-o lume noua, in care, cu exceptia copiilor, toate realitatile se schimba. Vei putea face pasul urmator doar in momentul in care vei reusi sa te adaptezi la noua viata, sa te regassesti pe tine insuti, iar pentru asta ai nevoie de cat mai mult timp in singuratate, ceea ce inseamna ca o noua relatie nu este o alegere buna. Nu acum, cel putin.
Asigura-te ca ai trecut cu bine peste despartire. Ca nu mai ai sentimente pentru fostul iubit sau sot, ca nu mai tanjesti dupa ceea ce a fost intre voi. Sigur, melancolia se va instala de fiecare data cand vei privi in trecut, insa ceea ce trebuie sa iti doresti de acum incolo este iubire si dragoste in general, nu iubirea si dragostea celui care nu mai e langa tine. E o diferenta majora. Odata ce ai reusit sa treci cu bine peste sentimentele negative de dupa despartire sau divort, poti incerca sa te gandesti din nou la a-ti cauta un partener.
Analizeaza relatia trecuta si motivele pentru care nu a functionat. Chiar daca la inceput credeai ca partenerul este singurul vinovat pentru despartire, analizeaza-ti si propriile actiuni si felul in care acestea au dus in cele din urma la rezultatul final. Care au fost greselile tale, ce anume ai de invatat din ele, ce poti face pentru a nu le repeta in cazul in care incepi o noua relatie.
Decide ce anume iti doresti de la o noua relatie. In cazul in care relatia anterioara a fost una de lunga durata, trebuie sa iti reanalizezi nevoile si asteptarile. Te va ajuta in acest demers si analiza trecutului atat in ceea ce priveste momentele bune cat si cele rele. Te va ajuta insa si o privire introspectiva obiectiva asupra propriei tale persoane. Ai ocazia de a o lua de la capat, insa trebuie sa stii tu insuti ce anume iti doresti de la un nou partener, mai ales daca ai si copii.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›