Casatorie
Nimeni nu se casatoreste asteptandu-se in acelasi timp ca la un moment dat sa divorteze. Cu toate acestea, divortul face parte din realitatea noastra cotidiana intr-o masura din ce in ce mai mare. Sunt multi factori care conduc in timp la destramarea unei relatii, am discutat in nenumarate randuri despre principalele cauze ale despartirii sau divortului. Cu aceasta ocazie insa, ne vom ocupa in mod special de cateva dintre cele mai bune strategii prin care aceasta finalitate nedorita poate fi evitata si evident, relatia salvata.
Construieste o relatie de prietenie adevarata cu partenerul
Cuplurile fericite, care trec cu bine testul timpului, nu se bazeaza doar pe sentimentele puternice de la inceput ci si pe o relatie de prietenie care evolueaza in timp si se dezvolta impreuna cu cei doi parteneri. Prietenia adevarata presupune atat respect cat si comunicare eficienta, doua ingrediente de baza ale unei casnicii de succes.
Sigur, o relatie sau o casnicie se poate destrama si in cazul in care cei doi parteneri au parte de o relatie de prietenie adevarata. Tocmai aceasta relatie insa, ii va salva in aceste momente grele, usurand tot acest proces. Daca la mijloc sunt si copii, cu atat mai important este ca cei doi soti sa ramana in relatii bune, bazate pe respect si onestitate chiar si dupa ce s-au despartit.
Elimina pe cat posibil judecatile negative
E nevoie de un mic efort mental, unul insa care poate face minuni pe termen lung. Ce presupune acest efort? Ei bine, pe cat posibil, elimina judecatile si sentintele negative aplicate partenerului, in special atunci cand acestea sunt indreptate direct, ca forma de atac, impotriva unor trasaturi de caracter ale sale, trasaturi care nu se pot schimba. De asemenea, constientizeaza faptul ca toti oamenii gresesc la un moment dat, iar atunci cand partenerul de viata o face, nu o face din rautate sau lipsa de interes pentru tine. De cele mai multe ori greselile sunt involuntare si pot fi remediate cu ajutorul comunicarii.
Invata din trecut, traieste in prezent
Dupa cum spuneam in paragraful precedent, cu totii gresim. E in natura omului sa fie imperfect iar acest lucru nu va putea fi schimbat oricat de mult te-ai stradui. Fiecare greseala pe care o facem insa, ne invata ceva. Ne invata ce sa nu facem sau cum sa actionam astfel incat ea sa nu se repete. Priveste intotdeauna lucrurile in ansamblu si chiar daca te confrunti cu probleme, fii constienta de faptul ca aduc si ele ceva bun: un plus de intelepciune si de experienta de viata.
Pe cat de important este sa inveti din greselile trecutului insa, pe atat de important este si sa traiesti in prezent. Ceea ce inseamna ca nu ai de ce sa dezgropi problemele deja rezolvate de fiecare data cand esti nemultumita de partener, sa ii reamintesti mereu de toate greselile tale doar pentru a-ti expune un punct de vedere. Discutandu-le la timpul potrivit, problemele pot fi rezolvate imediat astfel incat ele sa nu mai fie resimtite si in prezent.
Scris de Caesar
Căsătoria reprezintă un „contract” pe termen lung, un angajament pe care ni-l asumăm și care depinde în mare măsură de tot ceea ce facem pentru a păstra un echilibru. E …
Citeste mai departe ›Căsătoria este o instituție care a fost prezentă în societatea noastră de secole întregi. De-a lungul timpului, oamenii și-au creat diverse reguli și obiceiuri care să ajute la menținerea unei …
Citeste mai departe ›Nu întotdeauna lucrurile merg așa cum ne dorim, pe termen lung, într-o căsnicie. De-a lungul anilor pot apărea fel și fel de probleme pe care trebuie să ne străduim să …
Citeste mai departe ›Nu e ușor să menținem o căsnicie pe linia de plutire și să descoperim după zece, douăzeci sau chiar mai mulți ani că, iată, suntem încă fericiți unul alături de …
Citeste mai departe ›Nicio relație nu e la fel ca alta, așa cum nici oamenii nu pot fi identici, fiecare având parte de propria sa personalitate. Pe de altă parte, sunt o mulțime …
Citeste mai departe ›„Te iubesc”. O propoziție atât de simplă dar cu o atât de mare încărcătură emoțională încât de multe ori, fie ne vine foarte greu să o spunem pentru prima dată, …
Citeste mai departe ›