Relatii
Decizia de a te muta impreuna cu partenerul de viata e una pe care trebuie sa o iei in serios oricat de normala si naturala ti s-ar parea la prima vedere. E un pas major, intri intr-o noua etapa, viata de cuplu se va schimba complet. Si, pentru ca inainte de a lua o asemenea decizie e absolut normal sa te confrunti cu dileme si temeri, vom incerca sa discutam cu aceasta ocazie despre cele mai comune dintre ele.
Sustenabilitatea relatiei
E normal sa iti pui intrebari legate de felul in care veti reusi sa va rezolvati problemele impreuna. Daca inainte de a locui sub acelasi acoperis situatiile problematice sunt relativ minore, odata ce faceti acest pas, ele devin cat se poate de serioase. Aveti de administrat impreuna bugete, de impartit aparatele din casa si evident, spatiul vital. Cea mai buna solutie de a scapa de aceste temeri este sa le discuti cu partenerul inainte de a lua o decizie sau alta.
Increderea
Normal, orice relatie se bazeaza pe incredere reciproca pentru a putea functiona si rezista in timp. Totul se schimba insa atunci cand contemplezi ideea de a te muta impreuna cu partenerul. Pe de o parte ai incredere in el de vreme ce sunteti intr-o relatie, pe de alta parte te intrebi daca poti continua sa ai incredere in el ca iti va fi un partener de nadejde si dupa ce luati decizia cea mare.
Gradul de compatibilitate
Un alt motiv de ingrijorare este gradul de compatibilitate. Relatia dintre doi oameni care se viziteaza des si doar ocazional isi petrec noptile impreuna, are mult mai putine implicatii decat relatia dintre doi oameni care locuiesc impreuna. In primul caz, cei doi pot supravietui ca si cuplu si daca nu sunt compatibili, in al doilea caz nu. Sigur, daca ai ajuns la acest punct il cunosti deja pe partener suficient de mult pentru a evalua toate lucrurile pe care le aveti in comun. Cand stati impreuna insa, ies la iveala si tabieturile si obiceurile zilnice ale fiecaruia, tot felul de probleme legate de spatiu vital si timpul liber si asa mai departe. Prin urmare, inainte de a te muta impreuna cu el, e bine sa discutati si pe aceasta tema.
Regulile casei si ale relatiei
Chiar daca pot exista temeri si cu privire la acest aspect al vietii in doi, ele pot fi depasite foarte usor, cata vreme exista comunicare sincera si eficienta intre tine si partener. Discutati inainte despre rolul fiecaruia in relatie, despre sarcinile casnice, despre asteptarile pe care le aveti unul de la altul si de la relatie in general, despre planurile mari de viitor si felul in care veti administra fondurile comune, bunurile comune si asa mai departe. Incercati sa ajungeti la un numitor comun si impuneti aceste reguli inca dinainte de a va muta impreuna.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›