Relatii
Sunt o multimde avantaje pe care era digitala in care traim le poate aduce oamenilor: comunicarea este mai usoara chiar si de la distanta, poti intalni oameni noi in fiecare zi, oameni de la care sa inveti lucruri noi, poti incerca fel si fel de experiente sau vedea locuri la care in trecut nimeni nu se gandea. Cand vine vorba de relatii romantice insa, accesul la Internet si dependenta de tehnologie si social media de care suferim cu totii, ne poate afecta. Cum? Iata cateva exemple.
Prea multe alegeri. Pana in urma cu cativa ani, lucrurile erau cat se poate de simple: pentru a-ti gasi un partener, erai nevoita sa iesi din casa, sa intalnesti oameni noi, sa fii cat mai sociabila. Acum insa, cu atat de multe retele sociale si situri de dating la dispozitie, e ca si cum ai avea acces la intreaga lume fara niciun pic de efort. In acelasi timp insa, poti cunoaste nu unul ci zeci de parteneri fiabili (sau pe care sa ii consideri la prima vedere fiabili) pe un site de dating sau pe Facebook, lucru care iti poate ingreuna semnificativ procesul de cautare.
Activitatea pe Facebook poate duce la atacuri de gelozie. Poate la prima vedere, cateva ore petrecute pe Facebook in fiecare zi poate parea o activitate inofensiva. Cu toate acestea, mai ales in cazul in care discuti cu alti barbati si accepti cereri de prietenie de la necunoscuti, partenerul poate vedea in aceasta optiune o lipsa de implicare a ta in relatie. E bine sa fii deschisa dar uneori, si evident in functie de partener, prea multa deschidere iti poate aduce deservicii. Gelozia este distructiva pentru relatii, la fel si lipsa de incredere. Iar aceasta lipsa de incredere este strans legata de sentimentul de gelozie.
Posibilitatea de a fi urmarita, lipsa intimitatii. Pe siturile social media, oricine ne poate urmari, cata vreme ne punem la dispozitie online intreaga viata. Poate insa si partenerul sa o faca, mai ales daca nu aveti secrete si iti stie parolele de la toate conturile sociale si de e-mail. O asemenea incalcare a intimitatii insa poate distruge o relatie intr-un timp foarte scurt. Si asta pentru ca cel care o face da dovada de lipsa de incredere, de o nevoie excesiva de control si in acelasi timp, de lipsa de respect.
Probleme legate de fostii parteneri. Tehnologia ne permite o mai usoara conectare si comunicare. Cu toate acestea, ne permite si comunicarea cu persoane din trecut de care se presupune ca ar fi trebuit sa ne detasam, odata cu sfarsitul unei relatii. Potrivit psihologilor, oamenii care continua sa comunice cu fostii iubiti imediat dupa despartire, sa se intalneasca cu ei si sa continue o relatie de prietenie inainte ca ranile despartirii sa se vindece, sunt in general mai depresivi si le e mult mai greu sa faca pasul urmator, ramanand oarecum ancorati in trecut. In plus, retelele sociale ne permit sa ne urmarim in permanenta fostii parteneri, ingreunand si mai mult acest proces de vindecare.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›