Casatorie
Am discutat in articolul precedent despre cateva dintre cele mai des intalnite motive pentru care cuplurile casatorite ajung sa divorteze. Vom continua pe aceeasi tema si in acest articol, incercand sa discutam despre inca cateva astfel de motive.
Prea multe conflicte si certuri
Sa nu intelegem gresit, toate cuplurile se cearta. Daca doi oameni locuiesc impreuna si se vad zi de zi, ba mai mult isi impart si spatiul vital, banii, iau decizii impreuna si asa mai departe, inevitabil vor ajunge si la conflicte. Nu e normal insa ca aceste conflicte sa apara zilnic si mai ales, sa se iste din mai nimic. Daca pe de alta parte ele nici nu pot fi rezolvate si nici problemele de la care au pornit, sansele de a mai continua impreuna intr-o relatie echilibrata si fericita sunt minime.
Instrainarea
Sunt o multime de motive pentru care doi soti ajung sa se instraineze si sa se dezvolte individual, independent unul de celalalt si de viata de cuplu. Unul din ele ar fi orele lungi de munca si oboseala cronica care nu lasa loc unei comunicari emotionale si verbale eficiente. Un alt motiv ar putea fi dependenta de social media ori utilizarea excesiva a telefoanelor mobile si a computerelor. Oricare dintre aceste motive ar sta la baza instrainarii, un lucru este cat se poate de sigur: odata ce doi soti au pierdut contactul unul cu celalalt si s-au dezvoltat individual fara a comunica in tot acest timp, vor descoperi ca evolutia lor a produs o schimbare in urma careia au ajung sa isi dea seama ca traiesc impreuna din inertie, ca doi straini insa, care nu se mai cunosc.
Problemele financiare
Banii reprezinta si vor reprezenta in continuare o nesecata sursa de conflicte in cadrul unui cuplu. E nevoie de doi oameni suta la suta compatibili din punct de vedere al gandirii economice si financiare pentru a putea forma o casnicie echilibrata. Chiar si in asemenea cazuri insa, lipsa banilor si implicit problemele de natura financiara, pot destrama o casnicie altmiteri solida si cu un trecut fericit. Daca pe de alta parte cei doi parteneri sunt si incompatibili, avand obiceiuri diferite in ceea ce priveste economiile, modul de a cheltui sau a administra finantele familiei, sansele ca mariajul sa se incheie cu un divort cresc considerabil.
Casatoria la varste fragede
In trecut, cand ideea de divort nu era atat de raspandita si casniciile se intemeiau mai degraba din nevoi economice decat din dragoste, oamenii luau aceste decizii la sfarsitul adolescentei sau uneori chiar mai repede. Pentru ca o astfel de relatie sa functioneze in zilele noastre si mai ales, sa fie una echilibrata, e nevoie nu doar de sentimente ci si de maturitate. Iar aceasta maturitate vine odata cu experienta de viata, nu e innascuta. Prin urmare, cu cat decizia de a te casatori e luata mai tarziu, cu atat mai multe sanse ai sa stii cu adevarat ce iti doresti si ce trebuie sa faci pentru a mentine relatia pe linia de plutire. Cu mici exceptii, cei care se casatoresc foarte tineri, ajung si la divort la un moment dat, odata cu instalarea maturitatii si schimbarea prioritatilor
Scris de CaesarCăsătoria reprezintă un „contract” pe termen lung, un angajament pe care ni-l asumăm și care depinde în mare măsură de tot ceea ce facem pentru a păstra un echilibru. E …
Citeste mai departe ›Căsătoria este o instituție care a fost prezentă în societatea noastră de secole întregi. De-a lungul timpului, oamenii și-au creat diverse reguli și obiceiuri care să ajute la menținerea unei …
Citeste mai departe ›Nu întotdeauna lucrurile merg așa cum ne dorim, pe termen lung, într-o căsnicie. De-a lungul anilor pot apărea fel și fel de probleme pe care trebuie să ne străduim să …
Citeste mai departe ›Nu e ușor să menținem o căsnicie pe linia de plutire și să descoperim după zece, douăzeci sau chiar mai mulți ani că, iată, suntem încă fericiți unul alături de …
Citeste mai departe ›Nicio relație nu e la fel ca alta, așa cum nici oamenii nu pot fi identici, fiecare având parte de propria sa personalitate. Pe de altă parte, sunt o mulțime …
Citeste mai departe ›„Te iubesc”. O propoziție atât de simplă dar cu o atât de mare încărcătură emoțională încât de multe ori, fie ne vine foarte greu să o spunem pentru prima dată, …
Citeste mai departe ›