Relatii
Relatiile la distanta sunt extrem de complicate. In vreme ce pentru unele cupluri distanta poate fi de bun augur, pentru marea majoritate, ea reprezinta doar o etapa inainte de despartirea totala. „Ochii care nu se vad se uita”, spune un vechi proverb. Un proverb, care e cat se poate de adevarat atunci cand vine vorba de o relatie la distanta. Prin urmare, ce ramane de facut? Sau, mai bine spus, se poate face ceva pentru a ne asigura cel putin ca nu vom suferi intr-o asemenea relatie? Ei bine, iata cateva exemple care speram noi, te vor ajuta:
Implicarea
Prima si cea mai importanta problema este cea a implicarii. O relatie de acest gen poate rezista testului timpului doar in cazul in care cei doi parteneri sunt cu adevarat implicati in viitorul cuplului si evident, decisi sa faca lucrurile sa mearga. Poate rezista o relatie la distanta? In cazul in care atat tu cat si partenerul sunteti cu adevarat implicati, decisi sa fiti impreuna si cel mai important, aveti impreuna un plan pe termen lung, raspunsul este pozitiv. Da, sunt sanse.
Asteptarile
Orice relatie poate avea de suferit ca urmare a asteptarilor nerealiste ale unuia sau chiar ale ambilor parteneri. O relatie la distanta insa, in care cei doi apuca sa se vada foarte rar, cu atat mai mult. Ce se poate face in acest sens? Evident, e nevoie de comunicare. De comunicare sincera, deschisa, prin intermediul careia sa va trasati concret planurile de viitor. E nevoie insa sa discutati si despre asteptarile fiecaruia in ceea ce priveste relatia in sine si felul in care aceasta ar putea evolua. Numai in cazul in care ajungeti la un consens, aceasta are sanse pe termen lung. Altmiteri, lucrurile vor degenera pana la punctul in care instrainarea va fi cea mai mica problema la care sa va ganditi.
Gelozia
Si gelozia poate fi un factor important care sa contribuie decisiv la erodarea unei relatii la distanta. E un sentiment comun aproape tuturor relatiilor, sentiment care poate deveni distructiv atunci cand este exacerbat. In relatiile la distanta insa, gelozia e extrem de greu de controlat, de vreme ce cei doi parteneri nu se afla alaturi si nici nu stiu ce anume se intampla cu adevarat in viata fiecaruia, cu cine se intalneste, unde iese in oras, cum si cat se distreaza etc. Pentru a putea tine in frau gelozia e nevoie de incredere dar si de onestitate. Fiti amandoi onesti unul cu celalalt si nu faceti greseli care sa stirbeasca increderea cu care s-a pornit la drum.
Finalitate
Ultimul si cel mai important lucru de care are nevoie o relatie la distanta este finalitatea. Cei doi parteneri au nevoie de un plan concret pentru a fi impreuna, un plan care sa fie bine plasat intr-un timp si spatiu real. Cu alte cuvinte, trebuie sa se puna de acord cu privire la momentul in care relatia va deveni una normala, momentul la care se vor muta impreuna.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›