Casatorie
Decizia de a te casatori este una extrem de importanta. De altfel, este una dintre cele mai importante decizii pe care ai ocazia de a le lua de-a lungul vietii, iar cu putin noroc, doar o singura data. De aceea, trebuie sa o tratam ca atare si sa cantarim bine faptele inainte de a spune „da”.
Poti fi si motive gresite de a accepta o cerere in casatorie? Evident ca da, la fel ca si orice alta decizie pe care o iei de-a lungul vietii si aceasta poate fi influentata de factori care nu ar trebui sa existe ori care ar trebui trecuti cu vederea. Iata in cele ce urmeaza cateva motive care te-ar putea pune pe ganduri, motive de a spune mai degraba „nu”.
Te casatoresti pentur a nu-l rani pe partener
Pentru a face acest pas trebuie sa fii pregatita din toate punctele de vedere pentru viata de familie, mental si emotional. In acelasi timp, trebuie sa fii sigura pe tine si pe partener, sigura ca iti doresti cu adevarat acest lucru si ca in acelasi timp, iubitul actual este potrivit cu adevarat pentru tine. De aceea, decizia de a-i accepta cererea in casatorie pentru a nu-l rani este una gresita. In plus, daca t eiubeste cu adevarat, un refuz sau o amanare nu il va face decat sa fie mai motivat in a-ti dovedi ca nu ai de ce sa te temi si ca intr-adevar, el este alegerea perfecta pentru tine.
Nu stii sa spui „nu”
Pare greu de crezut dar sunt persoane care pur si simplu nu sunt capabile de a refuza alte persoane. Nu stiu sa spuna „nu” iar acest lucru poate fi cat se poate de daunator pe termen lung, mai ales cand ne impiedica sa refuzam lucruri de pe urma carora putem avea de suferit. Iar decizia de a te casatori, am convenit deja ca este una cat se poate de importanta, decizie pe care nu o poti lua daca nu sunt indeplinite cateva conditii de baza in relatia actuala. Prin urmare, pentru a nu avea de suferit mai tarziu, daca faci parte din categoria celor care nu stiu sa refuze, va trebui sa inveti sa o faci.
Parintii (prietenii) il plac
Si ce daca? Nu sunt ei cei care urmeaza sa se casatoreasca cu el. Decizia de a spune „da” sau „nu” trebuie sa iti apartina in totalitate tie si nu trebuie sa depinda de ce anume cred terte persoane, oricat de apropiate ti-ar fi ele. Parintii, prietenii, fratii sau colegii nu sunt cei care au ajuns sa il cunoasca pe cel din fata ta, nu sunt cei care petrec alaturi de el cateva ore in fiecare zi si nici cei care urmeaza sa ii fie alaturi pentru tot restul vietii. Comportamentul din societate difera de cel din cadrul familiei iar daca nu esti sigura pe partener, nu e deloc indicat sa iei o asemenea decizie bazandu-te doar pe expertiza celor care nu sunt implicati direct in relatie.
Scris de Caesar
Căsătoria reprezintă un „contract” pe termen lung, un angajament pe care ni-l asumăm și care depinde în mare măsură de tot ceea ce facem pentru a păstra un echilibru. E …
Citeste mai departe ›Căsătoria este o instituție care a fost prezentă în societatea noastră de secole întregi. De-a lungul timpului, oamenii și-au creat diverse reguli și obiceiuri care să ajute la menținerea unei …
Citeste mai departe ›Nu întotdeauna lucrurile merg așa cum ne dorim, pe termen lung, într-o căsnicie. De-a lungul anilor pot apărea fel și fel de probleme pe care trebuie să ne străduim să …
Citeste mai departe ›Nu e ușor să menținem o căsnicie pe linia de plutire și să descoperim după zece, douăzeci sau chiar mai mulți ani că, iată, suntem încă fericiți unul alături de …
Citeste mai departe ›Nicio relație nu e la fel ca alta, așa cum nici oamenii nu pot fi identici, fiecare având parte de propria sa personalitate. Pe de altă parte, sunt o mulțime …
Citeste mai departe ›„Te iubesc”. O propoziție atât de simplă dar cu o atât de mare încărcătură emoțională încât de multe ori, fie ne vine foarte greu să o spunem pentru prima dată, …
Citeste mai departe ›