Relatii
Rareori vom gasi doi oameni care sa isi imagineze fericirea in acelasi fel. Ori, oameni care sa isi doreasca aceleasi lucruri. Pe de alta parte, ne putem pune cu totii de acord asupra faptului ca o relatie fericita este acea relatie in care cei doi parteneri se inteleg bine, comunica eficient, se iubesc, sunt atrasi unul de celalalt si in acelasi timp, sunt pe aceeasi lungime de unda.
Vom discuta pe aceeasi tema si cu aceasta ocazie, incercand sa punctam cateva aspecte ale vietii de zi cu zi si anume, cateva obiceiuri specifice cuplurilor fericite, echilibrate, stabile. Ne vom referi insa cu aceasta ocazie doar la perioada cuprinsa intre finalul programului de lucru zilnic si ora de culcare. Iata cateva exemple:
Un prim apel scurt de verificare
Atentie, nu ne referim aici la control. Nu e o verificare de genul „unde esti, cu cine, ce faci” ci mai degraba o punere de acord cu privire la programul urmator. Aveti cumva acelasi drum spre casa? Urmeaza ca unul dintre voi sa stea mai mult la birou? Care sunt planurile pentru cina? Ce alte activitati aveti planificate sau va doriti sa planificati. E important ca inainte de toate sa stiti de unde porniti pentru a putea planifica ceva.
Trecerea in revista a zilei
Odata ajunsi acasa ori, in cazul in care va intalniti in oras, imediat dupa aceea, treceti in revista cele mai importante momente ale zilei. Acest proces e important pentru eliberarea de stresul de zi cu zi dar in acelasi timp, el devine vital in cazul in care simtiti nevoia de a discuta cu cineva problemele pe care le aveti sau pe care le aveti de rezolvat, lucrurile bune si rele pe care le-ati trait pe parcursul zilei.
Radeti putin impreuna, relaxati-va
Buna dispozitie este un ingredient de baza al unei relatii stabile si echilibrate. Oricat de mare ar fi fost stresul de peste zi, e important de aceea sa incercati sa va amuzati asa cum stiti voi mai bine. Faceti glume, ocupati-va de activitati comune care va fac placere amandurora, urmariti un film, un serial etc. E important s apetreceti timp de calitate impreuna si in acelasi timp, sa va destindeti unul pe celalalt.
Petreceti si putin timp singuri
Pe cat de important este timpul petrecut in doi, pe atat de importanta este si intimitatea si timpul personal. Fiecare om are tabieturile sale, hobbyurile, pasiunile sale proprii pe care nu ar trebui sa si le neglijeze atunci cand este intr-o relatie. Sigur, sunt si lucruri comune insa pentru ca relatia sa fie una cu adevarat fericita, e nevoie sa va cultivati is interesele personale, sa va pastrati individualitatea si sa va permiteti unul altuia aceste lucruri.
Alte activitati
In afara de toate cele de mai sus, in functie de timpul pe care il aveti la dispozitie, puteti incerca si alte tipuri de activitati precum sportul, plimbarile, iesirile in oras, gatitul impreuna etc.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›