Casatorie
Primul lucru la care te gandesti atunci cand te decizi sa te casatoresti este viitorul. Unul luminos, plins de impliniri, un viitor in care tu si partenerul tau veti fi mereu impreuna, la bine si la rau, indiferent de problemele care vor aparea pe parcurs.
Surprinzator, socoteala de acasa nu se potriveste intotdeauna cu cea din targ, asa cum spune un vechi proverb. Relatiile sunt o loterie iar in vreme ce unele sunt facute sa reziste in timp, altele, dimpotriva, sunt condamnate inca din start. E bine sa stii din timp care e drumul pe care casnicia ta se indreapta si asta pentru ca spre binele tau, trebuie sa fii cu un pas inainte, astfel incat sa stii ce sa faci inainte de a fi prea tarziu. Prin urmare, vom discuta cu aceasta ocazie despre cateva dintre semnalele de alarma subtile care iti pot oferi indicii cu privire la esecul casniciei.
Traiesti deja ca o persoana singura
Iti mai amintesti cum era viata ta inainte de a fi intr-o relatie serioasa? Iti amintesti de felul in care iti traiai viata, de lucrurile pe care le faceai, oamenii cu care te vedeai si asa mai departe? Ai sesizat ca de la o vreme pare ca totul e la fel ca si atunci? Ca esti mai mult singura si ca ai revenit la obiceiurile din perioada de celibat?
Nu te deranjeaza sa iti imaginezi sotul alaturi de o alta femeie
Ba chiar simti un fel de usurare doar and te gandesti la acest lucru. Gelozia este unul dintre principalele semne ale unei relatii bazate inca pe sentimente, pe atractie, pe iubire. Odata ce aceasta dispare omplet, si nu ne referim aici la gelozia bolnavicioasa, maniaca ci la cea normala, singura concluzie pe care o poti trage este faptul ca sentimentele s-au racit definitiv.
Planurile tale de viitor nu il includ si pe sotul tau
Ai inceput deja de la o vreme sa iti faci planuri de viitor serioase. Important este in acest context faptul ca planurile respectivenu il includ si pe sotul tau. Nu te mai gandesti de o vreme la un viitor comun si nici nu iti mai imaginezi ca o vei face vredata.
Nu va doriti aceleasi lucruri
E improtant ca intr-o relatie si cu atat mai mult intr-o casnicie, cei doi parteneri sa fie pe aceeasi lungime de unda. Sa isi doreasca lucruri similare pe termen mediu si lung, sa aiba valori compatibile si sa isi imagineze familia si ideea de familie in acelasi fel. Atunci cand toate acestea lipsesc, ai o problema majora. Puteti merge pe drumuri diferite in primele luni de relatie insa pentru ca o casnicie sa functioneze in timp e nevoie de mai mult. E nevoie de compatibilitate, idee care se extinde atat la obiceiurile de zi cu zi cat si la planurile de viitor.
Scris de Caesar
Căsătoria reprezintă un „contract” pe termen lung, un angajament pe care ni-l asumăm și care depinde în mare măsură de tot ceea ce facem pentru a păstra un echilibru. E …
Citeste mai departe ›Căsătoria este o instituție care a fost prezentă în societatea noastră de secole întregi. De-a lungul timpului, oamenii și-au creat diverse reguli și obiceiuri care să ajute la menținerea unei …
Citeste mai departe ›Nu întotdeauna lucrurile merg așa cum ne dorim, pe termen lung, într-o căsnicie. De-a lungul anilor pot apărea fel și fel de probleme pe care trebuie să ne străduim să …
Citeste mai departe ›Nu e ușor să menținem o căsnicie pe linia de plutire și să descoperim după zece, douăzeci sau chiar mai mulți ani că, iată, suntem încă fericiți unul alături de …
Citeste mai departe ›Nicio relație nu e la fel ca alta, așa cum nici oamenii nu pot fi identici, fiecare având parte de propria sa personalitate. Pe de altă parte, sunt o mulțime …
Citeste mai departe ›„Te iubesc”. O propoziție atât de simplă dar cu o atât de mare încărcătură emoțională încât de multe ori, fie ne vine foarte greu să o spunem pentru prima dată, …
Citeste mai departe ›