Relatii
Am inceput aest articol cu un titlu care poate duce in erare, intr-o oarecare masura, pe multi dintre voi. Prin urmare, e important sa precizam din capul locului ca nu ne referim sub nicio forma la lucrurile care tine de personalitatea proprie, de hobby-urile si pasiunile personale, de toate lucrurile care ne mentin pe linia de plutire si ne fac sa fim persoanele care suntem. Ne referim evident la obiceiuri si comportamente care oricat de placute si relaxante ar fi atunci cand esti singura, pot dauna relatiei. Iata cateva exemple concrete:
Nevoia de a avea mereu dreptate
Daca iti doresti o relatie fericita, e important sa inveti sa faci diferenta dintre o atitudine competitiva si o atitudine distructiva. Competitivitate presupune nevoia de a invata mereu lucruri pe care nu le stii astfel inctat sa poti castiga argumete cu oricine ai discuta. Atitudinea distructiva presupune sa duci aceasta competitivitate la un nivel care sa iti afecteze relatia. Iar, acest nivel, este legat de preocuparea de a avea mereu dreptate, de a nu accepta niciodata argumentele partenerului si de a te certa cu el pana in momentul in care renunta si te lasa sa ai ultimul cuvant.
Asteptarile nerealiste si nespuse
Aspteptarile sunt mereu o sursa de probleme intr-o relatie mai ales atunci cand sunt nerealiste sau nespuse. Ce inseamna fiecare dintre acestea? Asteptarile nerealiste sunt cele care te fac sa iti doresti lucruri pe care nici un partener nu ti le poate oferi. Cum ar fi ideile furnizate de povestile si filmele romantice ori de povestile cu printi si printese. Asteptarile nespuse cauzeaza probleme, pe de alta parte, datorita lipsei de comunicare. Oricat de realista ar fi asteptarea ta, atunci cand nu o comunici partenerului, el nu are de unde sa stie exact ce anume iti doresti tu. Prin urmare, va actiona asa cum crede el de cuviinta si nu potrivita asteptarilor tale.
Ierti dar nu esti dispusa sa uiti
Nici un om nu e perfect si implicit niio relatie nu e perfecta. Cu totii face greseli si la un moment dat, suntem nevoiti sa ne confruntam cu ele. Cata vreme greselile nu sunt majore, atunci cand sunt asumate si recunoscute, e bine sa inerci sa le ierti si sa mergi mai departe. Ce inseamna insa acest pas „mai departe”? Ei bine, el presupune nu doar iertarea ci si uitarea. Sigur, nu iti vei putea sterge din memorie la comanda o anumita greseala a partenerului. Poti sa incerci insa sa dai impresia ca ai facut-o, renuntand la a-i mai aminti iar si iar despre aceasta. Renuntand la a-i mai aduce aminte de toate erorile sale de fiecare data cand vrei sa obtii ceva de la el ori sa te razbuni pe el.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›