Relatii
Perioada care succede imediat dupa o despartire poate fi una extrem de grea, dominata de remuscari, de sentimente negative, regrete, angoasa, suferinta profunda. Nimeni nu isi doreste sa se ajunga la un asemenea deznodamant insa uneori, oricat am incercat, lucrurile se intorc impotriva noastra.
E greu sa treci peste aceasta perioada insa nu e imposibil. Mai mult decat perioada de care ai nevoie ca sa treci peste suferinta, conteaza felul in care o faci. Iar, cu aceasta ocazie, vom discuta despre cateva lucruri care te vor ajuta sa tragi concluziile de rigoare, sa inveti din greseli si sa mergi mai departe, convinsa ca nu le vei repeta in urmatoarea relatie. Pentru a putea evalua cu adevarat starea de fapte, e nevoie si de o discutie cu fostul partener, de parerea sa. Iata cateva intrebari pe care e bine sa i le pui:
Care crezi ca au fost aspectele pozitive ale relatiei?
Inainte de a afla ce ai facut gresit, e bine sa incepi cu ceva pozitiv. Iar, aceasta intrebare, te va ajuta sa iti aduni fortele pentru ceea ce urmeaza. Oricat de grea ar fi despartirea si oricat de traumatizant ar fi fost procesul prin care ati facut-o, ceva lucruri bune tot au existat, de vreme ce ati ramas impreuna pentru o perioada.
Ce ai sa iti reprosezi?
E bine sa pui intrebari de acest gen si e bine sa o faci dupa despartire, atunci cand partenerul nu mai are de ce sa te impresioneze si nici de ce sa te minta. Afland care sunt regretele sale, care sunt erorile pe care si le asuma si lucrurile pentru care si-ar cere scuze, poti afla si care parte a problemei nu iti apartine. Care sunt lucrurile care nu au depins de tine dar care au contribuit si ele la despartire.
M-ai inselat vreodata?
Evident, in cazul in care infidelitatea a fost cauza principala a despartirii, aceasta intrebare nu isi mai are locul pentru ca raspunsul este cat se poate de evident. Altmiteri, informatia aceasta te poate ajuta si o poate face chiar semnificativ in cazul in care afli ca partenerul ti-a fost infidel. Te va ajuta sa iti analizezi mai bine greselile si sa evaluezi si eventualele probleme dintre voi care ar fi putut conduce la un asemenea deznodamant.
Ti-am oferit suficienta atentie? Sau prea multa?
Unul e felul in care vezi tu lucrurile si cu totul altul e felul in care le vede el. Prin urmare, e bine sa afli si parerea lui cu privire la chestiuni de acest gen pentru a-ti putea face o autoevaluare cat mai eficienta. In aceeasi categorie intra si intrebari de genul: „De ce crezi ca ne-am despartit?”, „Ce ai simtit in ziua cu pricina?” etc.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›