Casatorie
Nicio relație nu e la fel ca alta, așa cum nici oamenii nu pot fi identici, fiecare având parte de propria sa personalitate. Pe de altă parte, sunt o mulțime de lucruri comune pe care le împărtășim atât ca specie dar și cu privire la contractul social pe care l-am încheiat unii cu alții pentru a putea supraviețui și evolua împreună ca societate. La fel se întâmplă și în cazul unei căsnicii, a cărei calitate depinde de câteva puncte esențiale pe care dacă le-ai bifat, poți să stai liniștită cu gândul la viitor. Care sunt acestea? Iată 3 exemple concrete:
Nu vă comportați ca doi străini atunci când sunteți în public
Unul dintre cei mai buni indicatori cu privire la felul în care funcționează o căsnicie este dat de felul în care vă comportați atunci când sunteți împreună dar nu singuri, ci în compania unor prieteni buni, chiar cei mai buni. Marea majoritate a oamenilor se simt cel mai relaxați și mai bine, comportându-se cu adevărat autentic, în compania prietenilor. Prin urmare, dacă ești în oraș cu cele mai bune prietene și la un moment dat își va face apariția și soțul tău, în mod ideal, ca și indicator al unei căsnicii bune, comportamentul tău nu se va schimba decât foarte puțin. Nivelul tău de confort ar trebui să rămână la fel.
Nu simți nevoia de a-ți cere scuze în mod constant
Nu e nimic greșit în a-ți cere scuze atunci când greșești. De altfel, e chiar indicat, pentru sănătatea și echilibrul relației pe care o ai cu partenerul de viață dar și cu ceilalți oameni din jurul tău. Pe de altă parte, contează și felul în care îți ceri scuze dar mai ales, cât de des o faci. Atunci când ajungi să îți ceri scuze zilnic de zeci de ori pentru lucruri mărunte și fără importanță e cât se poate de clar că ai parte de o relație în care nu numai că nu te simți în siguranță ci mai ales, te simți oarecum incapabilă de a fi tu însuți. E o relație care nu îți conferă starea de confort necesară pentru a fi fericită.
Poți să îți dai seama ce anume simte soțul tău
Dintre toți oamenii de pe pământ, persoana cu care te-ai căsătorit este și cea care ar trebui să te cunoască cel mai bine și care să fie la curent cu tot ce se petrece în viața, în mintea și în sufletul tău.
Nu este neobișnuit pentru cuplurile căsătorite ca cei doi soți să nu înțeleagă de ce partenerul lor se simte așa cum se simte. De asemenea, nu este neobișnuit să te lupți să perfecționezi abilitatea de a observa când partenerul tău este supărat, rănit sau are o durere de vreun fel.
Cu toate acestea, odată ce soțul sau soția își dă seama că celălalt are parte de o trăire negativă, fie ea fizică sau emoțională, ar trebui să simtă empatie și îngrijorare. Este nevoie de muncă într-o relație pentru a ști ce să faci cu această empatie (cum să-ți ajuți partenerul), dar ar trebui să fii capabil să simți sau să-ți imaginezi disconfortul soțului tău odată ce ești conștient că acesta există și să-ți dorești ca acel disconfort să dispară.
Scris de Caesar
Căsătoria reprezintă un „contract” pe termen lung, un angajament pe care ni-l asumăm și care depinde în mare măsură de tot ceea ce facem pentru a păstra un echilibru. E …
Citeste mai departe ›Căsătoria este o instituție care a fost prezentă în societatea noastră de secole întregi. De-a lungul timpului, oamenii și-au creat diverse reguli și obiceiuri care să ajute la menținerea unei …
Citeste mai departe ›Nu întotdeauna lucrurile merg așa cum ne dorim, pe termen lung, într-o căsnicie. De-a lungul anilor pot apărea fel și fel de probleme pe care trebuie să ne străduim să …
Citeste mai departe ›Nu e ușor să menținem o căsnicie pe linia de plutire și să descoperim după zece, douăzeci sau chiar mai mulți ani că, iată, suntem încă fericiți unul alături de …
Citeste mai departe ›„Te iubesc”. O propoziție atât de simplă dar cu o atât de mare încărcătură emoțională încât de multe ori, fie ne vine foarte greu să o spunem pentru prima dată, …
Citeste mai departe ›