Casatorie
Se intampla mai des deca ai crede. Infidelitatea e o problema si nu neaparat una a lumii moderne. Oamenii fac greseli pe care mai apoi sa e regrete de cat timp exista umanitate si constiinta umana. Si de aici pornim, de la regret. Pentru ca, chiar daca initial nu ti-ai inchipui ca e posibil, atunci cand greseala nu se repeta si exista regret, sunt destul de multe casnicii care pot fi salvate iar cei doi soti sa o ia de la inceput. Prin urmare, daca in adancul tau crezi ca mai merita sa ii acorzi o sansa si ca ai ce salva, daca din partea sa sunt regrete si ai incredere suta la suta ca sunt „pe bune”, iata cateva sfaturi care speram noi, te vor ajuta:
Incearca sa identifici radacina „raului”
De ce s-a intamplat ce s-a intamplat? Care sunt motivele? Care e rolul tau in toata aceasta poveste? Ai gresit cu ceva? Daca da, cu ce? De multe ori vina este impartita. Si chiar daca nu ar fi asa, tu trebuie sa stii care sunt cauzele, daca ai gresit cu ceva, care este procentul de vina pe care il poarta partenerul si care este procentul care cade in raspunderea ta. Numai cunoscand aceste date poti evalua daca vrei cu adevarat sa continui alaturi de el, sa incerci sa il ierti si sa salvezi relatia.
Fii pregatita sa ai rabdare
Da, e nevoie de rabdare. Si asta pentru ca odata ce increderea ti-a fost inselata, trebuie sa intelegi ca ea poate fi recastigata insa ca acest lucru cere timp. Si perioadade timp de care este nevoie difera de la o persoana la alta, in functie de fapta,de gravitatea acesteia si de propria personalitate si capacitate de iertare. Acorda-ti timpul de care ai nevoie si cere-i partenerului sa accepte aceasta nevoie.
Nu te considera o victima
Identificandu-te ca pe o victima a infidelitatii sotului nu vei reusi decat sa creezi si mai multe resentimente si in cele din urma, sa cedezi acestora. Nu, nu esti o victima. Esti persoana care are acum puterea de decizie. Decizie care iti confera suficient de multa putere pentru a putea sa te consideri stapana pe viitorul relatiei. Decizia iti apartine.
Comunica cu partenerul
Afla ce se intampla cu el, afla ce simte, ce crede, daca are cu adevarat remuscari. Comunicarea este un proces care se desfasoara de obicei in doua directii si de aceea e important sa se desfasoare sub forma unui dialog. Fiecare dintre voi trebuie sa fie dispus sa asculte, sa isi asume propriile actiuni si sa ofere solutii pertinente la problema zilei.
Scris de Caesar
Căsătoria reprezintă un „contract” pe termen lung, un angajament pe care ni-l asumăm și care depinde în mare măsură de tot ceea ce facem pentru a păstra un echilibru. E …
Citeste mai departe ›Căsătoria este o instituție care a fost prezentă în societatea noastră de secole întregi. De-a lungul timpului, oamenii și-au creat diverse reguli și obiceiuri care să ajute la menținerea unei …
Citeste mai departe ›Nu întotdeauna lucrurile merg așa cum ne dorim, pe termen lung, într-o căsnicie. De-a lungul anilor pot apărea fel și fel de probleme pe care trebuie să ne străduim să …
Citeste mai departe ›Nu e ușor să menținem o căsnicie pe linia de plutire și să descoperim după zece, douăzeci sau chiar mai mulți ani că, iată, suntem încă fericiți unul alături de …
Citeste mai departe ›Nicio relație nu e la fel ca alta, așa cum nici oamenii nu pot fi identici, fiecare având parte de propria sa personalitate. Pe de altă parte, sunt o mulțime …
Citeste mai departe ›„Te iubesc”. O propoziție atât de simplă dar cu o atât de mare încărcătură emoțională încât de multe ori, fie ne vine foarte greu să o spunem pentru prima dată, …
Citeste mai departe ›