Casatorie
Iubirea singură nu va fi niciodată singurul lucru de care ai nevoie pentru a face o căsnicie să funcționeze. E nevoie de prietenie, comunicare, implicare și multă muncă pentru ca lucrurile să meargă între tine și partener. Mai mult, trebuie să fii conștientă în permanență de toate acțiunile care îți pot bețe în roate. Care sunt acestea? Iată câteva exemple concludente:
Cultivarea incompatibilității
Sunt multe cupluri compatibile la început care ajung în timp să se dezvolte separat, cei doi parteneri pierzând contactul unul cu celălalt. Se întâmplă acest lucru pentru ca în ciuda compatibilității inițiale, cei doi parteneri nu mai reușesc să își găsească echilibrul, să fie pe aceeași lungime de undă. Pentru a preveni acest lucru însă, e nevoie de comunicare zilnică și de discutarea problemelor imediat când apar.
Lipsa de preocupare
Doi parteneri trebuie să fie preocupați în permanență unul de celălalt, muncind întotdeauna pentru a-i oferi o viață cât mai bună unul altuia. Lipsa de preocupare față de ce se întâmplă în viața soțului sau soției și a felurilor în care acesta/aceasta poate avea de suferit de pe urma unor probleme, fie că sunt cauzate sau nu de jumătatea sa de viață, poate destrăma chiar și cele mai solide căsnicii.
Deconectarea
Decizia de a permite partenerului să se înstrăineze de tine nu e una pe care o iei conștient însă în același timp, conștiente sunt toate celelalte decizii și acțiuni pe care le iei și care vă vor conduce în acea direcție. Nu e deloc mare distanță între „te iubesc” și „nu te mai recunosc”. Pentru a evita însă această distanțare ori deconectare, cum am numit-o mai sus, e nevoie de comunicare zilnică, de activități comune, de probleme rezolvate împreună și de o mulțime de compromisuri.
Refuzul de a rezolva problemele imediat
Refuzul de a rezolva problemele imediat ori indiferență față de acestea poate distruge o căsnicie dintr-un motiv cât se poate de simplu: Problemele nerezolvate au tendința de a se aduna și de a răbufni la un moment dat, ca într-o explozie din care niciunul dintre cei doi parteneri nu poate scăpa cu bine. Soluția, evidentă, stă în comunicare și deschidere totală, în atitudinea matură față de probleme și consecvență în rezolvarea lor imediată.
Critica continuă
În fine, un cuplu nu poate rezista pe termen lung decât atunci când există un echilibru între cei doi parteneri, iubire, respect dar mai ales acceptare. Trebuie să fii capabilă să îți accepți soțul pentru ceea ce este și să fii conștientă că nimeni nu e perfect. Critica continuă, zi de zi, nu va rezulta deloc în corectarea imperfecțiunilor însă va crea distanță între voi, distanță care va crește de la zi de zi, lună de lună, de la an la an, până în momentul în care veți deveni doi străini.
Scris de Caesar
Căsătoria reprezintă un „contract” pe termen lung, un angajament pe care ni-l asumăm și care depinde în mare măsură de tot ceea ce facem pentru a păstra un echilibru. E …
Citeste mai departe ›Căsătoria este o instituție care a fost prezentă în societatea noastră de secole întregi. De-a lungul timpului, oamenii și-au creat diverse reguli și obiceiuri care să ajute la menținerea unei …
Citeste mai departe ›Nu întotdeauna lucrurile merg așa cum ne dorim, pe termen lung, într-o căsnicie. De-a lungul anilor pot apărea fel și fel de probleme pe care trebuie să ne străduim să …
Citeste mai departe ›Nu e ușor să menținem o căsnicie pe linia de plutire și să descoperim după zece, douăzeci sau chiar mai mulți ani că, iată, suntem încă fericiți unul alături de …
Citeste mai departe ›Nicio relație nu e la fel ca alta, așa cum nici oamenii nu pot fi identici, fiecare având parte de propria sa personalitate. Pe de altă parte, sunt o mulțime …
Citeste mai departe ›„Te iubesc”. O propoziție atât de simplă dar cu o atât de mare încărcătură emoțională încât de multe ori, fie ne vine foarte greu să o spunem pentru prima dată, …
Citeste mai departe ›