Casatorie
Căsătoria este un pas important iar în ceea ce privește relațiile de cuplu, probabil că cel mai important pas pe care le vei face în viață. Indiferent de cât de mult ți-ai iubi partenerul și de cât de luminos îți poate părea viitorul alături de el, înainte de a-i spune „da” la cererea în căsătorie, trebuie să te pui de acord și cu tine însuți într-o serie de privințe vitale pentru viitorul relației voastre. Și asta pentru că o căsnicie depinde de efortul a două persoane, nu doar una. Prin urmare, chiar dacă ai impresia că ți-ai găsit perechea perfectă, trebuie la rândul tău să te ridici la același nivel pentru partenerul tău. Cum? Iată câteva din punctele pe care ar fi bine să le bifezi în ceea ce te privește:
Nu vezi căsnicia ca pe o datorie sau și mai rău, ca pe o povară.
Nu te căsătorești ca urmare a presiunii sociale, ca urmare a convingerilor religioase sau pentru că așa ai fost educată, cum că de la o vârstă, trebuie să o faci. Nu, dimpotrivă, o faci pentru că simți din toată inima că asta îți dorești și că acesta este pasul natural următor pe care îl poți și vrei să îl faci alături de partener.
Știi să rezolvi probleme fără a recurge la atitudine pasiv-agresivă sau la ultimatumuri.
Și acest lucru este important pentru comunicare. Un proces esențial într-un cuplu care stau împreună pe termen lung și își doresc și un echilibru. Probleme apar relativ des, mai mici sau mai mari, nu acest lucru este important aici. Important este felul în care reușești să îți păstrezi calmul, să abordezi aceste probleme cu maturitate, să le discuți cu partenerul și în final, să le rezolvați împreună. Dacă ai carențe din acest punct de vedere, nu ești chiar pregătită pentru o căsnicie.
Îl respecți, nu îl insulți, nu îl desconsideri.
Ai nevoie de un partener sau de un subaltern? Partener? Ei bine, pentru ca acest lucru să se întâmple cu adevărat, trebuie să îl tratezi ca atare. Să fii suficient de matură pentru a comunica cu partenerul tău eficient și, chiar și atunci când greșește, să te poți abține de la insulte. Să îl respecți, să nu îl desconsideri niciodată și să ții mereu cont de faptul că problemele se rezolvă prin dialog, că și el are mereu un cuvânt de spus.
Nu accepți la rândul tău astfel de comportamente.
La fel de important precum toate punctele de mai sus, este să știi și tu cu adevărat de ce ai nevoie de la un partener, să fii sigură pe tine și suficient de puternică pentru a nu accepta deviații comportamentale și atitudini ostile sau dezechilibrate care să îți facă viața de zi cu zi mai greu de suportat. Și aici ai nevoie de maturitate pentru că poți iubi cu adevărat o persoană și în același timp, acea persoană să nu fie potrivită pentru tine.
Scris de CaesarCăsătoria reprezintă un „contract” pe termen lung, un angajament pe care ni-l asumăm și care depinde în mare măsură de tot ceea ce facem pentru a păstra un echilibru. E …
Citeste mai departe ›Căsătoria este o instituție care a fost prezentă în societatea noastră de secole întregi. De-a lungul timpului, oamenii și-au creat diverse reguli și obiceiuri care să ajute la menținerea unei …
Citeste mai departe ›Nu întotdeauna lucrurile merg așa cum ne dorim, pe termen lung, într-o căsnicie. De-a lungul anilor pot apărea fel și fel de probleme pe care trebuie să ne străduim să …
Citeste mai departe ›Nu e ușor să menținem o căsnicie pe linia de plutire și să descoperim după zece, douăzeci sau chiar mai mulți ani că, iată, suntem încă fericiți unul alături de …
Citeste mai departe ›Nicio relație nu e la fel ca alta, așa cum nici oamenii nu pot fi identici, fiecare având parte de propria sa personalitate. Pe de altă parte, sunt o mulțime …
Citeste mai departe ›„Te iubesc”. O propoziție atât de simplă dar cu o atât de mare încărcătură emoțională încât de multe ori, fie ne vine foarte greu să o spunem pentru prima dată, …
Citeste mai departe ›