Casatorie
Chiar dacă ești într-o situație care pare fără ieșire, nu trebuie să renunți înainte de a încerca tot ce îți stă în putere pentru a salva o căsnicie. Mai ales dacă la mijloc sunt și sentimente, o istorie bogată împreună sau mai ales, unul sau mai mulți copii. Ce poți face pentru a salva căsnicia atunci când lucrurile par imposibil de rezolvat? Iată câteva exemple:
Fă o listă a problemelor care duc la certuri
Nu există cuplu care să nu se confrunte cu probleme. Relația începe să scârțâie însă atunci când problemele nu pot fi rezolvate iar aici lucrurile sunt cât se poate de simple. Arma de atac este întotdeauna comunicarea, dialogul. Dacă ați suferit la acest capitol și vrei să remediezi situația, începe prin a face o listă a tuturor problemelor care așteaptă rezolvare pentru a-ți face o imagine clară asupra a tot ceea ce trebuie făcut de acum înainte.
Discută cu partenerul
Evident, deîndată ce lista de priorități este finalizată, următorul (sau mai bine spus următorii pași) pas este cel de a discuta efectiv cu partenerul de viață. Aici e foarte important felul în care o faci. Fii sinceră, directă, spune ce ai de spus și asigură-te că ești suficient de calmă pentru a-l asculta și pe partenerul tău. Dialogul este esențial în tot acest proces.
Exersează empatia
E foarte important să îți exprimi nemulțumirile și să discuți cu partenerul de viață despre toate îngrijorările pe care le ai cu privire la relația voastră. Contează însă și felul în care o faci. Nu începe prin a-i reproșa lucruri, prin a arunca vina în brațele sale ori prin a-i aminti despre toate lucrurile pe care nu le-a făcut până acum ori toate greșelile sale, asumate și neasumate. E important ca el să te asculte cu adevărat și să îți înțeleagă cuvintele, motiv pentru care e indicat să i te adresezi într-un mod empatic, ținând cont și de sentimentele sale, adresându-i rugăminți și nu ultimatumuri sau porunci.
Adoptă o atitudine mai pozitivă
Atunci când simți că problemele te copleșesc și că relația cu soțul tău nu mai funcționează e foarte greu să pornești cu o atitudine pozitivă, mai ales dacă procesul de comunicare nu funcționează încă, sau nu mai funcționează, și nu te poți înțelege cu el așa cum ți-ai dori. Pe de altă parte, poți face primul pas către o atitudine pozitivă, încercând să renunți rând pe rând la lucrurile negative din viața de cuplu precum remarcile răutăcioase, criticile gratuite, acuzațiile continue, mânia și agresivitatea. Mai mult, încetează să mai discuți cu partenerul dacă simți că cearta ar putea degenera și alocă-ți minutele sau orele de care ai nevoie pentru a reveni, mai calmă și mai sigură pe tine.
Scris de Caesar
Căsătoria reprezintă un „contract” pe termen lung, un angajament pe care ni-l asumăm și care depinde în mare măsură de tot ceea ce facem pentru a păstra un echilibru. E …
Citeste mai departe ›Căsătoria este o instituție care a fost prezentă în societatea noastră de secole întregi. De-a lungul timpului, oamenii și-au creat diverse reguli și obiceiuri care să ajute la menținerea unei …
Citeste mai departe ›Nu întotdeauna lucrurile merg așa cum ne dorim, pe termen lung, într-o căsnicie. De-a lungul anilor pot apărea fel și fel de probleme pe care trebuie să ne străduim să …
Citeste mai departe ›Nu e ușor să menținem o căsnicie pe linia de plutire și să descoperim după zece, douăzeci sau chiar mai mulți ani că, iată, suntem încă fericiți unul alături de …
Citeste mai departe ›Nicio relație nu e la fel ca alta, așa cum nici oamenii nu pot fi identici, fiecare având parte de propria sa personalitate. Pe de altă parte, sunt o mulțime …
Citeste mai departe ›„Te iubesc”. O propoziție atât de simplă dar cu o atât de mare încărcătură emoțională încât de multe ori, fie ne vine foarte greu să o spunem pentru prima dată, …
Citeste mai departe ›