Casatorie
Cel mai important lucru, atunci când începi o nouă relație sau imediat după ce ai semnat actele de căsătorie, este să te gândești la viitor, să analizezi toate posibilitățile și implicit, să te dedici sută la sută deciziei tale, convinsă că e nevoie și de acțiune nu doar de reacțiune atunci când vrei să construiești ceva pe termen lung. Ce poți face în acest sens? Iată câteva sugestii:
1. Nu băga în seamă ce spun alții și nici nu îi lăsa să te influențeze în ceea ce privește așteptările pe care le ai de la o căsnicie. Fiecare are ceva de spus în acest sens însă nicio altă relație și nicio altă experiență nu e la fel de autentică pentru tine decât propria ta experiență. Oamenii sunt diferiți, adaptează-te la tine însuți și ajustează-ți așteptările în funcție de propriile nevoi și nu în funcție de ce societatea încearcă să îți inoculeze.
2. Nu lăsa scânteia de la început să se stingă. Încearcă mereu lucruri noi, întreține comunicarea, fă tot ce poți pentru a-ți menține partenerul interesat.
3. Ține cont de faptul că nu vei putea evita certurile și conflictele. Îmbrățișează-le conștientă fiind de faptul că atâta timp cât există comunicare, lucrurile nu vor degenera ba mai mult, aceste conflicte vă pot ajuta să scoateți la iveală problemele și să le rezolvați. E nevoie pentru asta de comunicare sinceră sub formă de dialog, de disponibilitate la compromisuri și mai ales de atenție.
4.Nu te teme de vulnerabilitate. E foarte important să îți permiți să fii vulnerabilă față de partener, să discuți cu el sincer despre tot ceea ce simți, despre nevoile tale, despre orice îți trece prin cap. Nu e un semn de slăbiciune ci un semn de încredere care poate aduce beneficii nesperate pe termen lung atunci când comunicarea este de asemenea eficientă.
5. Înarmează-te cu răbdare. Roma nu a fost construită într-o zi. Pune cărămidă peste cărămidă la relația cu partenerul, conștientă că această construcție nu s-a încheiat odată cu schimbul de verighete. E nevoie de răbdare și de înțelegere pentru a putea rezista împreună pe termen lung.
6. Nu neglija relația. După o vreme, te vei gândi poate la carieră ori la propriile interese, încrederea pe care o ai în partener și în sentimentele tale dându-ți avântul de care ai nevoie din acest punct de vedere. Nu uita însă niciodată că relația cu el este la fel de importantă precum cariera sau pasiunile personale iar uneori, poate chiar mai importantă. Orice s-ar întâmpla, fă-ți timp pentru el, fă-ți timp pentru relație. Aveți nevoie de timp de calitate pe care să-l petreceți împreună în fiecare zi, nu doar la momente speciale.
Scris de Caesar
Căsătoria reprezintă un „contract” pe termen lung, un angajament pe care ni-l asumăm și care depinde în mare măsură de tot ceea ce facem pentru a păstra un echilibru. E …
Citeste mai departe ›Căsătoria este o instituție care a fost prezentă în societatea noastră de secole întregi. De-a lungul timpului, oamenii și-au creat diverse reguli și obiceiuri care să ajute la menținerea unei …
Citeste mai departe ›Nu întotdeauna lucrurile merg așa cum ne dorim, pe termen lung, într-o căsnicie. De-a lungul anilor pot apărea fel și fel de probleme pe care trebuie să ne străduim să …
Citeste mai departe ›Nu e ușor să menținem o căsnicie pe linia de plutire și să descoperim după zece, douăzeci sau chiar mai mulți ani că, iată, suntem încă fericiți unul alături de …
Citeste mai departe ›Nicio relație nu e la fel ca alta, așa cum nici oamenii nu pot fi identici, fiecare având parte de propria sa personalitate. Pe de altă parte, sunt o mulțime …
Citeste mai departe ›„Te iubesc”. O propoziție atât de simplă dar cu o atât de mare încărcătură emoțională încât de multe ori, fie ne vine foarte greu să o spunem pentru prima dată, …
Citeste mai departe ›