Relatii
Fără îndoială, pentru ca o relație să funcționeze pe termen lung, aceasta are nevoie de echilibru. Un echilibru care nu este dat doar de parteneriatul și asumarea egalității dintre parteneri ci și prin implicare, deschiderea către comunicare, apreciere și respect. Sunt lucruri normale pe care de multe ori nici nu le băgăm în seamă atunci când avem parte de ele dar care ne pot da complet viețile peste cap atunci când lipsesc. Lipsa lor nu este însă greu de observat iar cu această ocazie, vom încerca să enumerăm câteva dintre cele mai clare semne cu privire la lipsa echilibrului într-o relație.
1. Nu te simți deloc sigură în ceea ce privește relația, viitorul împreună sau sentimentele partenerului.
2. Trebuie să te gândești de două ori înainte de a lua orice decizie, din teama de a nu-ți supăra partenerul.
3. Te gândești de două ori și la acțiunile și deciziile partenerului, neavând încredere totală în motivațiile sale personale.
4. Trăiești mereu cu impresia că îți lipsește ceva ori că ai pierdut ceva de când ești în relația respectivă. Satisfacția personală este cât se poate de redusă.
5. Nu te satisface nici un fel de interacțiune cu partenerul ba mai mult, simți că stagnezi din toate punctele de vedere alături de el. Intelectual și emoțional.
6. Încerci să inițiezi discuții serioase ori să te apropii de el emoțional fără a primi cu adevărat un răspuns pozitiv din partea sa.
7. În consecință, subiectul emoțional lipsește cu desăvârșire din comunicarea voastră, nimeni nu e la curent cu ceea ce simte sau își dorește celălalt.
8. Ești singura care încearcă să mențină relația pe linia de plutire, singura care acționează în acest sens, care provoacă discuții, care depune un minim efort de a nu se îndepărta complet de partener.
9. Ai impresia că ai investit atât de mult în relația aceasta încât nu ai altceva de ales decât să te străduiești mai mult pentru a o face să funcționeze în ciuda faptului că te lovești de fiecare dată de un zid.
10. Uneori ai impresia că relația voastră este la fel de fragilă precum un castel din cărți de joc.
11. Ți-e mereu teamă să nu îți superi partenerul ori de a nu cauza vreun conflict cu el.
12. Crezi că respectul de sine depinde de capacitatea ta de a face această relație să funcționeze și te dedici sută la sută acestui deziderat indiferent de rezultate.
13. Simți că partenerul nu te cunoaște deloc și nici nu crezi că acesta va depune vreodată efortul de a încerca măcar să te cunoască.
14. Te simți mai mereu singură în ciuda unor scurte momente plăcute de interacțiune cu partenerul.
15. În cazul în care îți spui nemulțumirile, în loc să te asculte, partenerul încearcă să le întoarcă împotriva ta, discuția încheindu-se cu concluzia că tu ești sursa problemelor în relație.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›