Relatii
Hai să începem prin a remarca mica mare diferență din titlu. Deși, de multe ori ne referim la partenerul de viață, de această dată, vom încerca să extindem acest concept și anume, să discutăm despre un partener pe viață. Cu alte cuvinte, persoana alături de care poți trăi de acum încolo fericită și în deplin echilibru. Care sunt calitățile pe care trebuie să le cauți la un asemenea partener? Iată câteva exemple concrete:
Capacitatea de a empatiza
Empatia este esențială în relațiile cu cei din jur și cu atât mai importantă într-o relație romantică, cu cât ea se manifestă în cadru intim, în strânsă legătură cu persoana pe care o iubim și de la care pretindem să ne iubească. Un partener cu adevărat potrivit pentru un viitor împreună, este un partener capabil de a simți empatie față de tine, de a acționa în consecință și de a te trata cu considerație indiferent de starea sa emoțională ori de felul în care se raportează el însuși la propriile tale emoții, probleme, gânduri, îngrijorări. E un partener care te ascultă și care nu bagatelizează trăirile tale ci dimpotrivă, încearcă să îți fie alături întotdeauna și să te ajute, așa cum poate.
Simțul umorului
Simțul umorului este o altă trăsătură esențială pe termen lung dar și mai important, este ca acest simț să fie oarecum împărtășit. Cu alte cuvinte, să fiți pe aceeași lungime de undă și implicit capabili de a vă înțelege unul pe celălalt, de a vă gusta glumele, de a râde împreună. E foarte important de asemenea să știi când să te folosești de umor pentru a dezamorsa o situație conflictuală dar și când să refuzi să faci acest lucru, înțelegând că nu e momentul potrivit pentru așa ceva.
Dispoziția de a continua să discute
Atunci când apar conflicte, mai ales când problemele sunt adresate în mod direct, mulți evită să le recunoască, se închid în sine, devin defensivi sau pur și simplu refuză comunicarea. E cât se poate de evident că un asemenea comportament nu e nicidecum o soluție pe termen lung. Orice probleme pot fi rezolvate însă pentru ca acest lucru să se întâmple e nevoie de comunicare sub forma unui dialog.. Prin urmare, o comunicare deschisă în care fiecare dintre cei doi parteneri să aibă ocazia de a-și expune punctul de vedere propriu.
Înțelegerea importanței stabilirii unor reguli/limite
Doi oameni pot trăi împreună pe termen lung doar atunci când învață să se respecte reciproc și să înțeleagă că sunt doi indivizi care deși au multe în comun, au și lucruri care să îi definească ca persoane independente de viața de cuplu. Și aici apare importanța trasării și respectării unor reguli și limite peste care să nu trecem, importanța acceptării acestora și a susținerii reciproce indiferent de caz.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›