Relatii
Da, pentru unii ideea de suflet pereche poate suna cel puțin ciudat. Stereotipic. Un idealism absurd de care încetul cu încetul ne descotorosim la maturitate. Ei bine, hai să-l numim mai degrabă potrivit. Partenerul potrivit. Cel alături de care te simți suficient de confortabil pentru a vizualiza viitorul de acum înainte.
Ce poți face pentru a te asigura că selecția pe care o faci e una potrivită pentru tine, că nou partener ales îți poate fi tovarăș pentru restul vieții? Iată câteva exemple concrete:
Uită de tot ceea ce credeai despre iubire
Fără să vrei, te naști și crești într-o societate a cărei cunoaștere se bazează în mare parte pe stereotipurile transmise de la o generație la alta, pe idei și prejudecăți care nu fac altceva decât să te ducă în eroare atunci când trebuie să iei decizii proprii. Ei bine, deciziile proprii trebuie bazate pe propria experiență și pe propria rațiune, în concordanță cu sentimentele, visele și aspirațiile proprii. Prejudecățile dobândite pe parcursul vieții nu te vor ajuta sub nicio formă. Renunță la ele și încearcă să privești fiecare relație ca pe ceva nou, analizând-o din propria ta perspectivă și nu din perspectiva celor din jur.
Învață să ierți
Nimeni nu e perfect. Cu toții greșim, unii mai grav, alții mai puțin grav. Pentru a putea merge mai departe și pentru a putea găsi persoana potrivită pentru tine și mai ales, pentru a o și menține alături, trebuie să înveți să ierți. Să îi ierți în primul rând pe foștii parteneri, să nu cari cu tine bagajele unor sentimente negative. Odată ce ai învățat acest lucru, poți exersa și în ceea ce privește relația care urmează sau care tocmai a început, conștientă că nu erorile ne definesc ci felul în care reușim să le corectăm, să trecem peste ele.
Învață să comunici autentic și eficient
Comunicarea este esențială într-o relație. E nevoie de un dialog sincer, de ascultare, de discuții mature bazate pe argumente și înțelegere. În același timp e nevoie și de autenticitate, lucru care depinde în mare măsură de sinceritate și de dispoziția fiecăruia de a vorbi deschis despre emoții, trăiri, pasiuni, nevoi, lucrurile care îi interesează și așa mai departe.
Învață să spui ce anume îți dorești
Nimeni nu îți va citi gândurile. Și nici nu vei avea cu adevărat o relație serioasă până vei accepta acest lucru. Pentru ca lucrurile să funcționeze și să dezvolți cu adevărat ceva trainic, trebuie să înveți să spui ce gândești, ce simți, ce îți dorești. Mai ales ce îți dorești. Doar așa poate apărea și cunoașterea reciprocă care să vă permită amândurora să fiți unul pentru altul exact ceea ce trebuie.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›