Relatii
Nu e ușor să păstrezi o relație pe linia de plutire pe termen lung. E nevoie de implicare, de sacrificii, de acțiune și mai ales de compromisuri pentru a te asigura că nu o ia totul la vale. Pe de altă parte, și compromisurile au o limită. Iar, atunci când sursele de stres sunt mai puternice și mai multe decât cele de bine, ai o problemă. Care sunt aceste surse de stres și mai ales, care sunt aceste surse care nu trebuie ignorate sub nicio formă? Iată câteva exemple concrete:
Mânia
Mânia e un sentiment greu de ignorat care cauzează mari probleme în cadrul unei relații atunci când devine parte integrantă a vieții de zi cu zi. Mai cu seamă, e un sentiment care creează stres și care pune stres continuu pe relație, respectiv pe cei doi parteneri, indiferent cine este cel care se simte copleșit de acest fel de trăiri. E o problemă care poate fi adresată atunci când apare sporadic și rareori atunci când capătă un caracter banal, fiind prezentă în viața de cuplu zi de zi.
Nesiguranța
Fiecare relație pornește furtunos, dominată de pasiune și trăiri puternice dar și de un puternic sentiment de nesiguranță cauzat în principal de necunoaștere. Odată ce sentimentele se așază și relația devine una stabilă și echilibrată, nesiguranța începe să se disipe, pe fondul stabilității și al cunoașterii dobândite pe parcurs prin intermediul comunicării și al experiențelor de zi cu zi. În cazul în care reapare, ai o problemă, iar această problemă e cauzată în special de încredere sau mai degrabă de lipsa acesteia. Fără îndoială, ea devine un factor de stres puternic de care cu greu mai poți scăpa.
Plictiseala
Greu de crezut dar si plictiseala este un factor de stres puternic în cadrul unei relații, mai cu seamă atunci când comunicarea și schimbul de informații și cunoaștere lipsește din viața de zi cu zi a celor doi parteneri. Plictiseala asociată cu orice fel de activitate este un sfetnic rău. Atunci când apare în cadrul relației lucrurile se complică cu atât mai mult cu cât mare parte din timpul liber este petrecut împreună.
Resentimentele
Nimeni nu e perfect. Cu toții greșim. Mai mult, nu vei găsi doi oameni identici, fiecare om fiind diferit în sinea sa. Relațiile, prin urmare, sunt despre acceptare și compromisuri. Iubești o persoană și înveți să o accepți pentru ceea ce este, așa cum este, cu bune și rele iar când greșește, înveți să ierți sau să rezolvi problemele prin intermediul comunicării, împreună. Pe de altă parte, atunci când toate aceste lucruri dar greș, sunt șanse mari să apară și resentimentele. Iar, odată ce acestea ajung să facă parte din colecția zilnică de sentimente ale cuplului, șansele de a păstra echilibrul sunt minime. Prin urmare, vei avea de-a face cu o nouă sursă de stres pe care nu trebuie să o ignori ci mai degrabă să o adresezi, dacă e posibil.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›