Relatii
Nu vom gasi niciodata doua relatii identice, asa cum nu vom putea gasi nici doua persoane care sa fie identice. La fel cum personalitatile umane se pot imparti in cateva grupe generale, si relatiile, in functie de anumite caracteristici, pot fi categorisite la fel. Astazi, vom discuta prin urmare despre cateva dintre cele mai comune tipologii de relatii romantice cu efect negativ, ramanand la latitudinea ta sa alegi categoria in care relatia ta se poate incadra cel mai usor. Evident, daca e cazul. Daca pe de alta parte nu te regasesti in aceste exemple, te poti considera cel putin multumita de relatia ta.
E o relatie din care e greu sa scapi, tocmai pentru ca nu aduce nimic negativ. In acelasi timp, e o relatie la care trebuie sa renunti pentru ca nu aduce nimic pozitiv de asemenea. Simti mereu ca lipseste ceva, ca viata in doi e incompleta, ai uitat sa te bucuri de viata de zi cu zi iar emotiile lipsesc si ele cu desavarsire.
Este exact opusul relatiei lipsite de substanta insa in acelasi timp, similara prin faptul ca nu aduce nimic important in viata celor doi parteneri. Opozitia vine din faptul ca sentimentele si emotiile sunt exacerbate. Se traieste insa impulsiv, pe baza de pasiune, lipsind cu desavarsire evolutia personala si de cuplu. Odata ce pasiunea initiala se stinge, cei doi parteneri nu raman cu nimic, ajungand intr-o relatie de tipul celei descrise in primul paragraf.
E acel tip de relatie pe care ai impresia ca o traiesti de una sigura. Chiar daca esti impreuna cu partenerul, te simti neinteleasa, simti ca sentimentele nu iti sunt impartasite cu adevarat ori, ca partenerul nu isi da silinta deloc, neimplicandu-se cu adevarat in viata voastra de cuplu. E o relatie care provoaca rani profunde si care ne poate pune la pamant extrem de repede, in cazul in care nu avem puterea de a-i pune capat din timp.
La fel ca in exemplul precedent, si acst tip de relatie creaza suferinta. E acea relatie in care partenerul incearca sa isi impuna valorile, visele, punctele de vedere. O face cu orice pret, punand presiune pe tine sa te adaptezi la el, sa te schimbi dupa cum isi doreste el si sa renunti la individualitate. Suferinta vine tocmai din faptul ca pentru a rezista nu ai de ales decat sa renunti la tine insuti si la tot ceea ce iti place. Pe termen lung, refuzul de a pune capat unei asemenea relatii poate avea efecte devastatoare.
Acest tip de relatie poate fi mai greu de descoperit, datorita faptului ca semnalele de alarma nu apar imediat, cel putin nu de la inceput. Cu timpul insa, descoperi ca rolurile pe care le jucati, tu si partenerul, sunt mai degraba roluri similare cu cele ale unui parinte si a unui copil ori, a unui om matur care incearca in permanenta sa il faca pe celalalt sa se maturizeze si sa inteleaga ce anume inseamna o relatie adevarata.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›