Relatii
Nu toate relațiile sunt la fel, precum nici toți oamenii nu pot fi croiți pe aceleași tipare. Cu toate acestea, sunt câteva lucruri specifice tuturor (sau marii majorități) relațiilor fericite și echilibrate iar cu această ocazie vom discuta tocmai despre acestea, încercând să le punctăm pe cele mai importante. Iată exemplele alese de noi:
Nu te grăbi
Graba strică treaba spune un vechi proverb, valabil atât în activitățile de zi cu zi cât și în relațiile interumane, implicit în cele de dragoste. O relație are nevoie de timp pentru a evolua în conformitate cu așteptările celor doi parteneri. Grăbind lucrurile sau sărind peste etape ai toate șansele să îți sperii partenerul.
Aparențele nu sunt totul
Mulți pornim la drum cu așteptări mari și mai presus de toate, ne căznim să păstrăm și anumite aparențe, fiind mai stresați de felul în care ne percep ceilalți decât de relația pe care o avem cu partenerii noștri. Evident, contează felul în care te simți tu și partenerul, nu felul în care vă percep ceilalți. La fel și așteptările, acestea trebuie adaptate unei relații mature, reale, nu celor promovate de media, cărți și filme. O nuntă cu 500 de invitați în care ați investit 1milion de euro, spre exemplu, nu vă poate garanta succesul. Luând decizii împreună, în bună înțelegere și ținând cont de ce își dorește fiecare, poate aduce beneficii pe termen lung.
Nu renunța la politețuri
Într-o relație de lungă durată începem să ne acomodăm treptat unul cu celălalt intrând în rutine care uneori ne fac să uităm de cât de important este să continuăm să ne curtăm unul pe celălalt și mai ales, să ne apreciem unul pe celălalt cu adevărat. Mulțumește-i partenerului atunci când te ajută, roagă-l să te ajute în loc să îi pretinzi acest lucru, tratează-l cu respect și nu uita niciodată cât de importante sunt complimentele și cuvintele de apreciere.
Fii sinceră
Comunicarea este esențială într-o relație. Nu poate exista însă comunicare adevărată decât atunci când cei doi parteneri sunt sinceri. Nu ascunde nimic. Fii deschisă cu privire la sentimente și emoții, la planurile de viitor, la lucrurile pe care ți le dorești de la tine, partener, viață. Fii sinceră atunci când discuți despre probleme și propui soluții pentru rezolvarea acestora.
Caută un partener și nu un suflet pereche
Relațiile se întemeiază pe comunicare, înțelegere, echilibru, respect și prietenie și nu pe povești romantice precum cele din filmele hollywoodiene. Nu ai nevoie de un suflet pereche. Oamenii sunt cât se poate diferiți unul de celălalt dar în același timp, nici nu sunt incompleți, pentru a-și dori o jumătate care să îi facă să se simtă ca atare. Ai nevoie de un partener de cursă lungă care să te înțeleagă, pe care să îl înțelegi, cu care să ai cât mai multe lucruri în comun și alături de care să poți face planuri pe termen lung.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›