Relatii
Nu toate cuplurile reușesc să își mențină relațiile pe termen lung. De multe ori se ajunge la despărțire iar aceasta poate fi cât se poate de dureroasă atunci când sunt și sentimente la mijloc ori când, după mult timp petrecut împreună, cei doi parteneri sunt și prieteni buni. Mulți încearcă să păstreze cel puțin relația de prietenie însă această decizie nu e întotdeauna cea mai bună decizie pe care o poți lua. Mai mult, prietenia după o despărțire nu e neaparat și posibilă, o mulțime de factori fiind decisivi în tot acest proces. Vom discuta despre aceste probleme cu aceasta ocazie, încercând să începem cu răspunsul la întrebare acare ne frământă pe toți în aceeași măsură:
Este prietenia posibilă cu adevărat?
Ei bine, da, este posibilă. În unele cazuri, cel puțin. E nevoie însă de multă precauție.
Dacă cei doi foști parteneri își doresc ca această „nouă relație” de prietenie să funcționeze, trebuie să conștientizeze faptul că e nevoie de discuții serioase din acest punct de vedere, discuții în care să se pună de acord, în cel mai sincer mod cu putință în ceea ce privește semnificația acestei relații. Și da, discutăm despre una nouă, pentru că odată cu despărțirea, raportul dintre cei doi se schimbă din toate punctele de vedere.
Trebuie discutat pe tema așteptărilor, a comunicării viitoare și a felului în care fiecare vede această prietenie.
Potențialul de a rămâne prieteni depinde de asemenea de felul în care s-a produs despărțirea. Evident, e nevoie de o despărțire amiabilă pentru a putea discuta de prietenie după acest moment. Și da, doi oameni se pot despărți civilizat chiar dacă unul din ei sau amândoi nu sunt de acord cu această decizie în totalitate.
În cazul în care discutăm despre o cauză gravă precum infidelitatea, șansele de a repune bazele unei amiciții sunt mici, spre nule.
Cum procedez?
Ai luat decizia de a rămâne prieteni?
Odată ce ai luat această decizie, pe de altă parte, dacă este una posibilă cu adevărat, trebuie să-ți mai pui câteva întrebări.
Iată câteva exemple:
Am luat această decizie pentru că…
Sunt multe alte lucruri pe care le poți analiza din aceste puncte de vedere. Din cele enumerate mai sus, evident că majoritatea sunt motive greșite cu excepția celui de-al doilea. O analiză mai profundă depinde de tine însuți, de ceea ce îți dorești, de felul în care te înțelegi cu fostul partener și neaparat, de felul în care v-ați despărțit. Contează de asemenea și motivația, care nu trebuie să fie una superficială ci una sinceră.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›