Relatii
Fără îndoială, într-o relație, în orice relație, pentru ca aceasta să funcționeze pe termen lung, e nevoie de echilibru. Vrem, nu vrem, acest echilibru poate fi spart atunci când avem așteptări nerealiste în ceea ce privește partenerul și relația în sine. Tocmai de aceea, cu această ocazie, vom puncta câteva astfel de așteptări care pot dăuna, încercând în același timp să furnizăm și motivele pentru care se întâmplă acest lucru. Iată exemplele noastre:
Te aștepți să fii centrul universului său
Atunci când un bărbat este decis să cucerească o femeie, își va concentra atenția complet asupra ei și numai ei. Îi va oferi tot ce își dorește, se va comporta ca și cum ea ar fi fost singurul lucru care să îl facă să meargă mai departe. Odată ce își atinge obiectivele, atenția sa se va concentra pe alte lucruri importante pentru el și pentru relație, în cazul în care e implicat cu adevărat. Șansele să simți că ai fi neglijată sunt mari însă trebuie să privești dincolo de primele impresii. Fiecare om are nevoie de lucruri cu care să își ocupe timpul, de hobby-uri, interese, pasiuni personale. Faptul că ești într-o relație nu presupune să renunți la acestea ba chiar dimpotrivă, să le cultivi în continuare pentru a continua să crești.
Te aștepți ca dacă te iubește, să poată intui ce îți dorești
Nimeni, niciodată nu va putea să îți citească gândurile. O relație nu se bazează niciodată pe intuiție ci pe comunicare. Prin urmare, nu te aștepta ca partenerul să știe ce anume îți dorești ci în schimb, spune-i tot ce ai de spus. Discută cu el despre tot ceea ce e important pentru tine. Cere și ți se va da!
Te aştepţi să fiţi de acord de fiecare dată
O altă aşteptare nerealista este cea a consensului absolut. E cât se poate de evident însă că nu se poate niciodată întâmpla aşa ceva, de fiecare dată. Sunteţi două individualităţi, doi oameni diferiţi care oricât de multe ar avea în comun, oricât de compatibili ar fi, sunt în esenţă diferiţi. E normal să apară diferenţe de opinie dar în acelaşi timp e normal şi ca acestea să fie discutate, analizate, dezbătute și în final rezolvate. Rezolvarea vine pe de altă parte fie prin compromisuri fie prin acceptarea argumentelor celui care reușește cel mai bine să și le explice celuilalt.
Te aștepți să se schimbe pentru tine
L-ai cunoscut într-un anume fel, te-ai îndrăgostit, ai decis că merită să încerci să construiți ceva împreună. Dacă vrei ca relația să funcționeze însă, trebuie să îl accepți așa cum este și după șase luni, un an sau un deceniu. Oamenii nu se schimbă și nici nu avem dreptul să le cerem acest lucru. Evoluează în timp, descoperă lucruri noi, învață lucruri noi dar nu se schimbă. Acceptarea este esențială într-o relație iar dacă nu ești capabilă de acest lucru, e cât se poate de clar că partenerul de acum nu e potrivit pentru tine.
Scris de CaesarIstoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›