Relatii
Sunt o mulțime de mituri și preconcepții cu care ne amăgim de fiecare dată când pornim la drum într-o nouă relație. Și, de multe ori atunci când ne închipuim că în sfârșit am tras lozul câștigător și ne putem alinia acestor crezuri insuflate încă din copilărie, realitatea ne lovește direct în față, nelăsându-ne nici minimul de timp necesar pentru a ne regăsi ritmul respirației. Care sunt aceste mituri? Iată câteva exemple concludente:
Există o singură iubire adevărată
Cu toții am văzut cel puțin câteva filme sau am auzit/citit câteva povești bazate pe mitul iubirii absolute. Din fericire, lucrurile nu stau chiar așa și spunem „din fericire” pentru că realitatea ne oferă mult mai multe șanse. Cu toții suntem capabili să iubim nu o dată ci de multe, multe ori, și fiecare dintre aceste iubiri sunt cât se poate de adevărate pentru că nu le simțim cu nimic mai prejos atunci când ele se întâmplă.
Odată ce ți-ai găsit persoana potrivită, vei îmbătrâni alături de el
Nimic mai fals. Sunt atât de multe alte lucruri care contează într-o relație, pe lângă compatibilitate, încât ne-ar trebui poate zeci de pagini doar să le enumerăm cu mici descrieri sumare. Viața în doi nu înseamnă doar lucruri în comun și comunicare eficientă, primele lucruri pe care le observi la o persoană pe care ai cunoscut-o recent și pe care ai cataloga-o din instinct ca fiind „cel ales”.
E nevoie de chimie în dormitor pentru ca relația să dăinuie
Da, e nevoie și de chimie însă acest lucru nu e neapărat definitoriu pentru succesul unei relații. Oamenii ajung să se cunoască unii pe alții din multe puncte de vedere, de-a lungul timpului și pot dezvolta legături mult mai satisfăcătoare, bazate pe cunoaștere, decât pe chimie. Atracția de la început, pasiunea care ne mână în luptă atunci când ne îndrăgostim, sunt senzații trecătoare. Dăinuie însă tot ceea ce câștigăm de pe urma experienței.
Treci peste dificultăți dacă înveți să ierți și să uiți
Da, e adevărat, e nevoie de înțelegere din acest punct de vedere, de multe concesii și compromisuri de-a lungul anilor. Nu sunt însă acestea măsura tuturor lucrurilor. Compromisurile nu te vor face să ai parte de o relație fericită și echilibrată, ba chiar dimpotrivă. Cu cât „lași mai mult de la tine”, cu atât partenerul va deveni mai indiferent și va căpăta mai multă încredere în a nu face nimic mai mult decât ce a făcut până acum, de a nu își schimba nici un obicei prost ori de a nu-și corecta niciodată greșelile. Da, trebuie să ierți, dar până acolo e nevoie de comunicare, de înțelegere, de asumare a erorilor și de muncă în echipă pentru a rezolva fiecare problemă care apare pe parcurs, atunci când apare și nu când totul pare a fi prea târziu.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›