Relatii
Nu e ușor să construiești o relație până la punctul în care să fii sigură că e ceva serios, fără a te mai stresa de ziua de mâine, despre ceea ce crede partenerul ori dacă sau nu acesta își va lua lumea în cap fără să te anunțe. Ești sigură pe tine, relația funcționează, totul e ok. Sunt însă câteva lucruri de care trebuie să te îngrijești, pentru a îmbunătăți ceea ce deja oricum funcționează și astfel, pentru a te asigura pe termen lung și foarte lung. Care sunt acestea? Iată câteva exemple concrete:
Învață să accepți lucrurile așa cum sunt
Odată ce ai ajuns în acest punct, știi că ai găsit un partener alături de care poți construi ceva mult mai solid decât ți-ai fi putut imagina la început. Îl iubești, te iubește, vă înțelegeți de minune și comunicați ca doi prieteni buni care par a fi împreună dintotdeauna. Cu toate acestea, om fără defecte nu există. Și, probabil că ești conștientă din ce în ce mai mult și de defectele partenerului. Da, ele există însă pe cele care nu pot fi corectate, va trebui să le accepți ca atare, fără a-i scoate ochii de fiecare dată când ție nu îți convine ceva. Dacă ai ajuns până aici, ar fi stupid să renunți la tot ce ai doar pentru că nu ai găsit omul identic cu tine. Te asigurăm, acel om nu există.
Alocă-ți timp personal suficient
Timpul personal este de asemenea esențial pentru ca o relație să funcționeze în echilibru pe termen lung. Și asta pentru că așa cum spuneam mai sus, fiecare om e diferit. Prin urmare, avem nevoie de timp personal în care să ne ocupăm de noi înșine, de toate pasiunile, interesele și hobbyurile care ne definesc dar care nu sunt împărtășite cu partenerul de viață. Nu te îngrijora, e normal să fie așa, nu vei găsi doi oameni pe pământ care să împărtășească absolut toate interesele, să gândească la fel, să își dorească aceleași lucruri și să se ghideze după exact aceleași valori. Diferențele vor ieși la iveală mai devreme sau mai târziu.
Asumă-ți responsabilitatea pentru propria fericire
De obicei, relațiile codependente nu duc nicăieri. Sunt oameni care depind de parteneri pentru o mulțime de lucruri de la chestiuni financiare și până la chestiuni de natură casnică însă în acest context, codependența presupune ceva eminamente emoțional. Nu partenerul este responsabil de propria ta fericire. El nu îți poate oferi, emoțional, ceea ce tu nu ești pregătită ori nu știi cum să obții. Prin tot ceea ce faci, prin felul în care știi să îți accepți personalitatea, emoțiile, gândurile, interesele și timpul personal, tu ești singura în măsură să rezolve aceste probleme. Și, odată ce descoperi că nu depinzi de el să te facă fericită, vei descoperi în același timp un partener mai relaxat, mai liber, mai sincer, mai dezinvolt. Un partener care se va concentra asupra sa și asupra relației.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›