Relatii
Nu toate cuplurile care se confruntă cu probleme aparent ireconciliabile ajung să se și despartă total. Unii aleg calea separării temporare care, e drept, se poate transforma într-una definitivă însă nu e obligatoriu ca lucrurile să se întâmple în acest fel. Motivele pentru care alegi să faci acest pas sunt irelevante în contextul acestui articol pentru că fiecare are propria sa cale, propriile sale probleme. Ce este relevant de această dată, sunt câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de a te separa de partener/soț astfel încât să te asiguri că pornești pe acest drum cu dreptul. Iată exemplele noastre:
Asigură-te că știi unde pleci
Decizia de a te separa de partener nu e una pe care sa o iei fără a-ți face în prealabil planuri concrete cu privire la locul undei vei merge. Dacă tu ești cea care părăsește locuința, trebuie să știi unde vei locui de acum încolo, chiar dacă despărțirea e temporară. Și nu, canapeaua unei prietene nu e soluție bună, nu mai mult de 2-3 zile.
Asigură-te că știi de ce pleci
Poate că îți dorești doar puțin spațiu ori ai nevoie de puțin timp pentru a trece peste o problemă de ordin personal. Ori, poate îți dorești să faci primul pas către un divorț iminent. Sau, ești confuză cu privire la sentimentele tale și nu știi pe ce drum vrei să o iei în continuare. Oricare ar fi motivele pentru care îți dorești separarea, e bine să faci o introspecție sinceră cu privire la acestea și să pleci de acasă cunoscându-le cât se poate de bine.
Discută cu un avocat
În cazul în care ai copii iar separarea are șanse să se încheie cu un divorț, discută cu un avocat cu privire la implicațiile legale ale acesteia. Abandonul familiei poate fi considerat un motiv suficient de bun pentru soțul tău pentru a cere custodia copiilor ori pentru a cere beneficii suplimentare la partaj.
Asigură-te că partenerul tău înțelege motivele
Oricare ar fi problema care stă la baza deciziei tale de a te separa de partener, în cazul în care vrei să acorzi relației sale o șansă, oricât de mică ar fi această șansă, separarea va fi inutilă câtă vreme partenerul nu cunoaște acea problemă și nu admite propriul său rol în aceasta. Discută cu el, expune-i problema, spune-i ce simți și fă-l să înțeleagă de ce ai luat această decizie și de ce ai nevoie de la el pentru a încerca măcar o rezolvare.
Discută cu copiii
În cazul în care ai copii și sunt suficient de mari pentru a înțelege, fie că aceștia te vor urma sau nu, e important să fie puși și ei la curent cu ceea ce se întâmplă. Explică-le pe înțelesul lor decizia ta, asigură-i că totul e ok și că la fel va fi și în continuare, că e o problemă temporară pe care încerci să o remediezi etc. Cel mai important lucru pe care trebuie să îi faci să înțeleagă este însă că nimic din ceea ce se întâmplă nu e din vina lor.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›