Relatii
Aproape toate cuplurile se confrunta cu probleme de-a lungul relatiei, si spunem „aproape” doar pentru simplul fapt ca ar putea exista exceptii. Semnatarul acestui articol nu le-a descoperit insa dar cum nu putem niciodata sustine ca suntem la curent cu absolut tot ceea ce se intampla in lume, trebuie sa rezervam putin spatiu si ideii de echilibru perfect.
Problemele apar si dispar, ele nefiind niciodata definitorii pentru calitatea relatiei, cata vreme sunt discutate si rezolvate imediat. Apar insa pentru ca doi oameni nu vor fi niciodata identici, prin urmare, aparand si diferente intre ei, diferente care uneori ii pot pune pe cei doi parteneri pe pozitii diferite. Care sunt si cele mai comune astfel de probleme care apar intr-o relatie? Iata selectia noastra, in cateva randuri:
Acceptarea ideii de a nu avea dreptate
Aceasta problema se manifesta cel mai puternic la inceput de relatie, cand se face trecerea de la celibat la viata de cuplu. Singuratatea, chiar daca ne confera o multime de tabieturi personale, aduce cu ea si o pozitie absoluta si absolutista in ceea ce priveste viziunea despre lume. Ce inseamna acest lucru? Ei bine, atunci cand esti singur, nu vei da niciodata socoteala nimanui, iti vei petrece timpul liber asa cum iti doresti, conform propriilor valori, facand doar ceea ce iti place. Atunci cand esti intr-o relatie insa, multe dintre actiunile, vorbele, deciziile pe care le iei, pot contraveni intr-o masura sau alta cu ceea ce se asteapta partenerul de la tine. Motiv pentru care se pot isca conflicte in care evident, cel care a gresit, sa descopere ca nu are dreptate si ca lumea nu se invarte in jurul sau. E evident si aceasta o problema minora care se poate rezolva prin intermediul comunicarii si care va disparea in timp, pe masura ce cei doi parteneri se obisnuiesc unul cu celalalt.
Adaptarea la viata de cuplu
Strans legata de ideea de mai sus este si situatia care apare imediat dupa ce o relatie atinge acel nivel la care o putem numi stabila, serioasa, de lunga durata. Ori, dupa ce ne mutam impreuna, sub acelasi acoperis. Procesul de adaptare difera de la om la om, la fel si timpul in care se face aceasta adaptare. Ceea ce ramane constant si valabil la toti oamenii, este insusi existenta acestei nevoi si existenta unei perioade mai mult sau mai putin indelungate in care sa se faca trecerea de la viata de celibat la cea de cuplu. Apar si in aceasta perioada mici probleme cauzate de diferentele dintre parteneri si mai ales de diferentele dintre stilurile lor de viata de pana atunci.
Certurile
Chiar daca nu sunt probleme in sine, ele fiind cauzate de acestea, certurile fac parte din viata de zi cu zi a unui cuplu si rareori pot fi evitate pe de-a-ntregul. Putine sunt cuplurile care reusesc sa traiasca impreuna o viata intreaga fara sa se certe. De aceea, trebuie sa le acceptam ca facand parte din peisajul cotidian al unei relatii, sa acceptam faptul ca ele nu sunt neaparat negative, de vreme ce scot la iveala problemele curente si, cu conditia sa existe comunicare si intelegere, sa le si rezolvam atunci cand se manifesta pentru prima data.
Administrarea finantelor comune
Si din acest punct de vedere oamenii sunt diferiti. Difera modul de asumare a problemelor, modul de rezolvare a lor, modul de a economisi, de a cheltui, de a face sau nu bugete si asa mai departe. Primele probleme de acest gen apar in cupluri odata cu decizia de a locui impreuna, ca apare si nevoia unui buget de cheltuieli comune si eventual al unor conturi de economii. E nevoie si aici de adaptare, de comunicare, intelegere si echilibru.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›