Relatii
Nu e ușor să menții o relație pe linia de plutire însă nici imposibil nu e, câtă vreme ști ce anume îți dorești și cum să acționezi astfel încât să păstrezi echilibrul atât în prezent cât și în viitor. Unul dintre lucrurile care contează cel mai mult pentru păstrarea acestui echilibru este comunicarea iar cu această ocazie vom discuta tocmai despre acest aspect, încercând să dezbatem felul în care comunicarea este importantă în ceea ce privește certurile, momentele de tăcere și rezoluțiile inerente acestora.
Cearta. De evitat sau nu?
Nimănui nu îi place să se certe, cu atât mai puțin atunci când o face cu persoana iubită, cea mai importantă persoană din viața sa. Asta nu înseamnă însă că certurile pot fi și evitate. Oricât de mult ai încerca, adevărul este că diferențele dintre două persoane, inevitabil, vor duce și la conflicte. Mai mult, oricât de asemănători sau compatibili ar fi doi parteneri, diferențe vor fi întotdeauna de vreme ce două persoane nu pot fi identice. În concluzie, nu putem evita conflictele și implicit certurile, important este să profităm de ele și să le transformăm în ceva constructiv.
Când trebuie sa taci
Conflictele nu apar din senin, ele au la bază probleme care trebuie rezolvate. Comunicarea este importantă în astfel de momente însă la fel de importantă este și tăcerea. Trebuie să știi când e momentul să te abții de la a comunica, să faci o pauză și să te calmezi. Trebuie să o faci atunci când tensiunea este pe culmi, când știi și tu că dacă vei spune ceva, probabil că vor fi cuvinte grele care pot dăuna, care pot face situația să degenereze. Comunicarea e importantă însă trebuie să îți alegi cu grijă momentele în care vei comunica cu partenerul pe teme sensibile ori pe marginea unor conflicte care există între voi doi.
De ce e importantă cearta
Cearta, după cum am spus-o, pornește de la probleme care există între tine și partener. Este importantă pentru că scoate la iveală aceste probleme care discutate, pot fi rezolvate. Nu toate, nu imediat însă comunicarea este cea care stabilește dialogul, dezbaterea și implicit căutarea unor soluții viabile, soluții care să convină amândurora. Cum nu o poți evita, este important să găsești în ceartă părțile pozitive, părți care consistă în principal în aceste oportunități de a discuta problemele care vă pot pune relația în pericol.
Când trebuie să vorbești
Oricând. Oricând cu excepția cazurilor amintite mai sus, când tensiunea este prea mare pentru a putea comunica direct, sincer și eficient. Odată ce te-ai calmat însă, e nevoie de discuții, de conversatii sincere, de argumente concrete, ascultare, dialog. Doar așa se vor putea rezolva problemele. Doar așa poate relația supraviețui pe termen lung, în echilibru și bună înțelegere.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›