Relatii
Am discutat în nenumărate rânduri despre certuri și conflicte și implicit, despre felul în care acestea vă pot ajuta să puneți problemele pe masă și să le rezolvați prin intermediul comunicării în principal. Conflictele vă pot și apropia unul pe celălalt însă, iar astă zi vom discuta despre acest lucru. Nu înainte de a aminti faptul că, pentru a se întâmpla acest lucru, e nevoie de doi oameni care să fie potriviți unul pentru celălalt, pe aceeași lungime de undă.
E nevoie de siguranță
Se pot isca conflicte din orice. Pe de altă parte, atunci când ele pornesc de la nevoi imediate, personale, expunerea acestora presupune o oarecare siguranță resimțită în compania partenerului, siguranța de a pute a fi vulnerabilă fără a știi că vei avea de pierdut de pe urma acestui lucru. Prin astfel de discuții vă puteți apropia însă de siguranță nu veți avea parte decât atunci când sunteți pe deplin convinși și simțiți că sunteți potriviți și implicați amândoi în relație.
Compromisul nu e un sacrificiu
Mai mult, a face compromisuri atunci când argumentele amândurora sunt valabile și nu se poate ajunge la un numitor comun, nu reprezintă nicidecum slăbiciune ci mai degrabă maturitate. Îi poți dovedi astfel partenerului că ești deschisă, flexibilă, adaptabilă. Câtă vreme și el face la fel și nu aveți parte de dezechilibre majore din acest punct de vedere, certurile vă vor apropia, arătând gradul de implicare al fiecăruia și capacitatea de rațiune.
Cunoaște-ți partenerul
Din ceartă în ceartă, ajungem să ne cunoaștem din ce în ce mai bine, să știm fiecare dintre noi care este cel mai bun mod de a comunica cu celălalt, de ce anume are nevoie fiecare și ce anume ne pune la pământ, respectiv ne scoate la lumină. Pentru cunoaștere e nevoie însă și de deschidere. Comunicarea trebuie să fie sinceră și directă, lucrurile trebuie spuse clar iar ascultarea trebuie să fie parte din dialog. Trebuie să îl asculți cu atenție pe cel care ți se adresează pentru a putea recepționa cu adevărat ceea ce are el de spus.
Faceți-vă timp pentru a vă dezvolta împreună
Conflictele sunt de cele mai multe ori minore atunci când doi oameni petrec suficient de mult timp de calitate împreună și se cunosc îndeaproape, își cunosc nevoile, scopurile, idealurile, le acceptă unul altuia și trăiesc în echilibru. Contează însă enorm activitățile comune, mai ales atunci când acestea se încheie cu mici realizări care chiar dacă nu contează în contextul întregii vieți, reprezintă mici victorii care să vă apropie unul de celălalt și care să vă ajute să vă dezvoltați.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›