Relatii
Fie că ești la început de relație sau după ani și ani de conviețuire, un lucru este cert: e nevoie de muncă, e nevoie de implicare și dedicație pentru a păstra relația pe linia de plutire și pentru a nu lăsa rutinele negative să vă înstrăineze. Cât privește lucrurile pe care trebuie și poți să le faci respectiv cele pe care nu trebuie să le faci, iată câteva exemple concrete:
Da: Discuta despre ceea ce simți
Esența unei relații echilibrate și fericite stă în comunicare. Care nu înseamnă bârfele zilnice sau discuțiile despre filme, cărți și așa mai departe. E nevoie de comunicare sinceră, deschisă, un dialog în care fiecare să discute fără rețineri despre ceea ce simte, ce anume își dorește, problemele de zi cu zi și evident, planurile de viitor.
Nu: Atitudinea pasiv-agresivă
Așa cum am spus mai sus, e nevoie de comunicare. Atunci când partenerul face ceva care te indispune, supără sau care îți displace, trebuie să discuți cu el despre asta. Indiciile, semnele, atitudinea tăcută care presupune că aștepți de la el să își dea seama cu ce a greșit, nu te vor ajuta. Ba chiar dimpotrivă.
Da: Ascultă!
Comunicarea este un proces esențial care însă nu se poate desfășura fără ascultare. Care ascultare, nu înseamnă să nu ieși din cuvântul partenerului și să faci tot ce zice el ci, în primul rând, să îl asculți când are ceva important de discutat cu tine, să auzi ce spune, să procesezi informația și să o accepți chiar dacă nu ești întotdeauna de acord.
Nu ține secrete
Sunt lucruri cu caracter personal pe care nu le dezvăluim niciodată celorlalți. Poți păstra astfel de informații pentru tine însuți însă atunci când ești într-o relație și vrei ca aceasta să funcționeze, trebuie să ai cât mai puține secrete. Fii sinceră întotdeauna cu privire la ceea ce simți, ce îți dorești, ce faci, ai făcut sau plănuiești să faci azi, mâine, și în viitor.
Da: Râdeți împreună
Umorul e important într-o relație și la fel de important e umorul împărtășit. Râdeți împreună, bucurați-vă de orice ocazie în care puteți împărtăși situații sau povești amuzante. Zâmbiți cât mai des. Râdeți cît mai des. Împreună, evident.
Nu: Delăsarea
După un timp, doi oameni care trăiesc împreună și au încredere totală unu în celălalt, intră inevitabil într-o stare de delăsare. Încetează să mai iasă la întâlniri, să se îngrijească de aspectul fizic, să încerce să iasă din rutină. Fii altfel. Încearcă mereu să îți recucerești partenerul și obișnuiește-l să facă la fel.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›