Relatii
Despărțirile pot fi unele dintre cele mai greu de digerat experiențe din viață. Nu e nevoie să fii tu cea părăsită pentru a fi copleșită de sentimente negative și nici să fii îndrăgostită de partenerul care a luat o asemenea decizie. E suficient să conștientizezi eșecul, timpul pierdut, tot ce ai investit în relație pentru a intra în depresie. Nu e ușor să treci peste aceste momente dar nici imposibil. Îți poți însă îngreuna tot acest efort prin fel și fel de decizii care pot înrăutăți lucrurile. Care sunt acestea? Iată câteva exemple:
Să crezi că nu vei mai întâlni vreodată o persoană mai bună
E cât se poate de greșit să idealizezi persoana de care te-ai despărțit. Și asta pentru că e evident că dacă s-a ajuns aici, nu era potrivit pentru tine. Prin urmare, ai toate șansele de a întâlni o persoană mai bună și asta pentru că în primul rând, vei întâlni pe cineva diferit.
Să crezi că ești destinată să rămâi singură
Doar pentru că relația s-a încheiat, nu înseamnă sub nicio formă că nu meriți o altă relație, ori că nu meriți fericirea unei iubiri împlinite. O asemenea atitudine nu doar că îți pune bețe în roate ci mai mult, te poate menține pe termen nelimitat într-o stare negativă, o stare de lipsă de încredere care te poate împiedica să faci din nou pasul decisiv într-o nouă relație.
Să încerci să rămâneți prieteni, mult prea devreme
E cât se poate de evident că după o despărțire ai nevoie de timp pentru a-ți reveni, pentru a-ți regăsi echilibrul interior și pentru a reînvăța să trăiești cu tine însuți, fără partener. Continuarea relației deja încheiate sub forma uneia de prietenie/amiciție, nu e niciodată o decizie foarte bună, mai ales dacă o faci imediat, înainte de a fi trecut cu adevărat peste acest moment. Nu faci decât să te agăți de un trecut care nu mai are nicio legătură cu ceea ce se întâmplă în prezent. Și vei rămâne ancorată în acest trecut, pe termen nedefinit.
Să uiți de momentele nefericite
Mulți dintre noi avem tendința de a romantiza trecutul și de a ne aminti de o relație doar în termeni buni, de a ne aminti doar momentele plăcute, odată ce aceasta s-a încheiat și toate sentimentele negative sunt copleșite de dorul de partener și de lipsa pe care o resimțim imediat după ce acesta nu mai face parte din viața noastră. Pentru a putea trece cu adevărat peste această experiență însă, e nevoie de adevăr. Iar acest adevăr presupune o conștientizare a tuturor lucrurilor care au condus aici. Bune, rele, ele fac parte din istoria ta de viață și te pot ajuta să evoluezi.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›