Relatii
Nimeni nu își dorește să ajungă aici atunci când începe o relație. De multe ori însă, lucrurile evoluează într-un mod deloc plăcut iar relația ajunge în cele din urmă la final. Nu e o catastrofă, cu toții trecem la un moment dat sau altul prin asemenea experiențe. Contează însă ce faci după ce ai pus capăt unei relații și mai ales, ce nu faci. Din categoria lucrurilor pe care nu trebuie sa le faci, greșeli majore care îți vor pune mai degrabă bețe în roate, le-am ales cu această ocazie pe cele mai importante. Iată exemplele noastre:
Să crezi că nu vei mai întâlni pe cineva mai bun sau la fel de bun
E cât se poate de clar că o asemenea gândire de transferă automat în registrul negativ al emoțiilor iar de aici până la depresie nu mai e decât o cale foarte scurtă. Nimeni nu e perfect și nici nu îți vei găsi vreodată partenerul absolut. Mai bun însă decât precedentul? Cu siguranță. Știi de ce? Ei bine, relația care s-a încheiat, s-a încheiat din anumite motive care evident, contează. Și, tocmai aceste motive fac din fostul tău partener unul pe care să nu mai fi nevoită să îl compari cu cei care vor urma decât prin prisma a ceea ce aduc ei în plus față de cel care ți-a marcat trecutul.
Să crezi că ești blestemată să rămâi singură de acum încolo
Probabil că nu. De fapt, mai mult ca sigur. Nu însă și dacă pornești la drum cu o asemenea atitudine. Doar pentru că o relație s-a încheiat nu spune mai nimic despre cât de mult meriți tu să fii într-o relație, să fii iubită, să fii alături de o persoană care să te facă cu adevărat fericită și care să îți aducă în viața de cuplu echilibrul care îți lipsea până acum.
Să cauți cu insistență „încheierea”
De multe ori, nu avem parte de astfel de momente, nu avem ocazia de a trage linie și de a porni mai departe pe noul drum conștienți că am tras linie și o putem lua de la capăt. Multe despărțiri se lasă cu un gust amar, cu multe speranțe de împăcare, cu sentimente contradictorii, cu credința că poate se putea face mai mult pentru a salva relația. Pentru a merge mai departe însă ai nevoie de detașare. Și nu vei obține acea detașare continuând să te vezi cu fostul partener, să discuți cu el, să încerci să obții acea „încheiere” pe care nu ai avut-o.
Să încerci mult prea repede să continui relația sub forma unei prietenii
Imediat după despărțire ai nevoie de timp pentru a procesa tot ceea ce s-a întâmplat și pentru a te redescoperi. Ai nevoie de adaptare fizică și emoțională în afara relației cu fostul partener, de timp pe care să îl petreci doar cu tine însuți, timp în care să încerci să treci peste sentimentele negative și să-l uiți, cel puțin din postura de partener. O relație de prietenie poate fi o soluție dar doar după ce ești sigură sută la sută că ai trecut peste tot ceea ce a însemnat relația încheiată.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›