Relatii
Echilibru. Comunicare. Fericire. Sunt doar câteva dintre cuvintele pe care le rostim atunci când suntem întrebați despre o relație funcțională și ce anume ne așteptăm noi de la aceasta, pentru a se încadra în tiparele „normalității”, a „binelui”. De multe ori însă, chiar dacă ne dorim aceste lucruri, ne sabotăm singuri prin felul în care ne comportăm sau ne raportăm la cei din jur, în special la partenerii de viață. Care sunt greșelile pe care ar trebui să le eviți? Iată câteva exemple concrete:
Sunt lucruri pe care nu vrei să le împărtășești
Toată lumea are secrete și acest lucru nu e deloc unul rău. E rău însă să ai secrete față de partener care nu ar trebui să fie secrete. Atunci când refuzi să spui ce gândești, ce simți, ce îți dorești, partenerul va rămâne complet ignorant la nevoile tale. Și chiar dacă nu e vina sa, vei percepe acest lucru ca atare. În plus, nu vei putea trăi în echilibru și fericire câtă vreme nu comunici și prin consecință, nici nu îți vei satisface nevoile.
Nu vrei să comunici nimic negativ
De multe ori e foarte ușor să îi spui partenerului că îl iubești, că îl apreciezi și așa mai departe. Asta nu înseamnă însă că nu e nevoie și de altceva. Pe parcursul unei relații se întâmplă o mulțime de lucruri, unele dintre ele negative, probleme care apar din senin și care trebuie rezolvate. O comunicare adevărată și care să vă apropie unul de celălalt nu se poate rezuma doar la complimente și discuții despre vreme. Probleme la rândul lor trebuie discutate. Atunci când refuzi să faci acest lucru, echilibrul se poate rupe mai repede decât ți-ai fi putut închipui vreodată.
Nu ești sigură că ai ales bine
Prin urmare, încă îți cauți, poate inconștient, un alt partener, unul care să corespundă nevoilor tale. Flirtezi la locul de muncă, flirtezi când ieși în oraș, te simți atrasă de fel și fel de personaje iar atunci când te întorci acasă, ai impresia că ceva îți lipsește. E evident că nu ești în relația care trebuie iar acest lucru se va răsfrânge cât se poate de repede asupra sănătății cuplului.
Ai în continuare o relație specială cu fostul partener
Ești dispusă să-ți deschizi doar parțial inima pentru cineva nou, deoarece ești încă conectată la fostul tău iubit. Simți că aveți încă o legătură strânsă și i te adresezi lui de fiecare dată când ai de discutat o problemă, pentru a râde împreună sau pentru a sărbători veștile bune pe care le-ai primit. Nu ești dispusă să renunți complet la fostul partener și, astfel, nu există spațiu pentru cel care îți este acum alături.
Pentru a avea parte de o relație sănătoasă și matură din punct de vedere emoțional, trebuie să te eliberezi de trecutul tău. Acest lucru nu înseamnă că nu poți comunica niciodată cu fostul, ci mai degrabă că ar trebui să onorezi ceea ce este în prezentul tău, iar asta ar putea însemna să petreci mai puțin timp și energie cu acesta și mai mult timp cu actualul partener.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›