Relatii
Chiar dacă ești sigură că l-ai întâlnit pe cel care îți va fi alături până la sfârșitul vieții, pentru ca relația să funcționeze cu adevărat între voi e nevoie de mult mai mult decât chimia și atracția de la început. E nevoie de echilibru, un echilibru care poate fi spart foarte ușor de fel și fel de lucruri, obiceiuri și comportamente care să-l îndepărteze încetul cu încetul pe cel de lângă tine, cel în care ți-ai pus toate speranțele de viitor. Care sunt acestea? Iată câteva exemple:
Nu poți sta singură
Nimeni nu își dorește o relație cu o persoană care pur și simplu nu poate funcționa decât în relație cu altcineva, care nu știe ce să facă cu timpul ei liber atunci când nu e împreună cu partenerul de viață și care nu are nicio altă preocupare în afară de a-i fi companie. Pe lângă faptul că riști să îți sufoci partenerul ca urmare a acestui lucru, o persoană care nu are niciun scop în viață, devine în timp o persoană extrem de plictisitoare.
Îl suni sau îi scrii mult prea des
Una e să îi scrii câte un mesaj pentru a-i aminti că îl iubești sau pentru a-i comunica ceva important și cu totul altceva să îl agasezi de 100 de ori pe zi, sunându-l și trimițându-i mesaje minut cu minut. Riști nu doar să devii agasantă ci și să intri în prima categorie de mai sus, lucru care nu face deloc bine echilibrului din relație. Fiecare are nevoie de spațiu personal dar și de înțelegere și compromisuri. Iar atunci când acest comportament se perpetuează inclusiv în perioadele în care el este la locul de muncă și nu are posibilitatea de a răspunde, șansele de a-l îndepărta sunt cu atât mai mari.
Ai nevoie mereu de asigurări și reasigurări
E frumos să auzi în fiecare zi că partenerul te iubește, e și mai frumos să îl auzi că te apreciază și că te susține la nevoie, că știe să te asculte atunci când ai ceva important de spus, că poate purta o conversație matură și așa mai departe. Cerându-i tu, iar și iar, să îți dea asigurări din acest punct de vedere e pe de altă parte un obicei cât se poate de nesănătos care denotă nesiguranță dar și o mare lipsă de încredere. Dacă partenerul tău va putea trăi alături de o persoană nesigură până la un moment dat, cu siguranță nu o va putea face alături de o persoană care nu are încredere în el.
Încerci să îl controlezi
Nevoia de control este o problemă majoră în relații. Ea se poate manifesta și din lipsa de încredere dar în același timp și ca o trăsătură de caracter. Nevoia de control poate începe cu intenții bune și poate sfârși foarte prost, cu ultimatumuri. Nu îți place când partenerul iese împreună cu prietenii săi, când acordă atenție propriilor hobby-uri sau când nu îți răspunde la mesaje din varii motive ori când ai impresia că acordă mult prea multă atenție familiei sale în detrimentul tău.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›