Relatii
Oricât de mare ar fi iubirea și oricât de mult ne-am strădui să facem relația să funcționeze, uneori, problemele apar independent de noi ori, ca urmare a unor acțiuni pe care le facem cu totul alt scop, fără a ne gândi că acestea ar putea afecta viața de cuplu într-un fel sau altul. Care sunt principalele astfel de piedici care ni se pun sau pe care ni le punem? Iată câteva exemple:
Prea puțin timp liber
Au trecut de mult vremurile în care doar unul dintre parteneri își construia o carieră. Acum, cu toții muncim iar uneori o facem mult prea mult, până târziu, seara sau chiar noaptea, limitându-ne timpul liber la procente infime din viețile noastre. Zilele lungi de la lucru și timpul din ce în ce mai scurt pe care îl petrecem acasă alături de partenerul/partenera de viață, pot fi un catalizator pentru apariția unor probleme în viața de cuplu. Și asta pentru că orice cuplu are nevoie și de timp pe care să-l petreacă împreună.
Lipsa timpului și spațiului personal
Pe de altă parte, cu toții avem nevoie și de timp pentru noi, timp pe care să-l petrecem ocupându-ne de lucrurile care ne plac, de dezvoltarea personală, de pasiuni și hobby-uri personale. Atunci când partenerul sau partenera de viață ne refuză acest privilegiu ori când propriul nostru stil de viață ne conduce pe aceeași cale, din nou, pot apărea probleme în cadrul relației.
Diferențe de personalitate
Sunt oameni care pornesc la drum cu cele mai bune intenții într-o relație dar care pe parcurs descoperă că pur și simplu au personalități atât de diferite încât traiul în comun devine o corvoadă. Și, oricât de multe compromisuri ar face, nu pot ajunge la un numitor comun. Ori, pot face asta dar cu mari sacrificii care conduc de asemenea la o limitare a libertăților personale pentru unul dintre cei doi.
Abuzul
Nu, nu trebuie să se ajungă la conflicte fizice pentru ca o relație să devină abuzivă. Egoismul, nevoia de control a unuia dintre parteneri, gelozia excesivă sau limitarea libertăților personale, toate pot crea probleme și se pot transforma în pilonii de bază ai unei relații abuzive. Chiar dacă uneori, cel care inițiază un asemenea comportament o face din rațiuni pe care el și le imaginează ca fiind pozitive.
Lipsa de implicare
O relație presupune un efort conștient constant din partea amândurora. Atunci când unul dintre cei doi parteneri încetează să fie prezent sută la sută în viața de cuplu, apar și problemele. Și asta pentru că celălalt va observa imediat delăsarea partenerului sau partenerei sale de viață.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›