Relatii
Independența este pentru unii esențială, indiferent că sunt singuri sau într-o relație serioasă. Nu discutăm despre independență însă în sensul tradițional al cuvântului ci ne referim exclusiv la libertatea de a fi tu însuți și de a-ți cultiva propria personalitate și individualitate, două lucruri esențiale în relații. Cum te poți ocupa cel mai bine de aceste aspecte și de ce anume ai nevoie pentru a nu pierde contactul cu tine însuți? Iată câteva exemple concrete:
Fii responsabilă pentru propriile tale sentimente
Fii conștientă de faptul că propria ta fericire nu depinde niciodată de partener. Ești singura persoană responsabilă pentru propriile tale sentimente și pentru felul în care percepi viața de zi cu zi. Urmează-ți propriile vise, nu renunța niciodată la pasiuni și hobby-uri. O relație echilibrată bazată pe comunicare și iubire te poate ajuta din acest punct de vedere însă nu partenerul este cel care e responsabil de felul în care te simți. Iar, dacă te face să te simți prost, nu e potrivit pentru tine iar decizia de a face o schimbare stă tot la tine.
Învață să spui „nu”!
Faptul că ești într-o relație nu presupune că trebuie să fii automat și dependentă sută la sută de partener și să îl lași pe el să ia fiecare decizie. Ai nevoie de libertate, de timp personal, de șanse nenumărate de a-ți urma propriile vise. Pentru asta, trebuie să înveți și să spui „nu”, să nu accepți tot ceea ce ți se cere ci să treci totul prin propria sită a valorilor.
Înțelege care sunt lucrurile importante pentru tine
Chiar dacă doi oameni sunt compatibili la modul absolut, ei sunt și vor fi întotdeauna două individualități. Prin urmare, pe lângă toate lucrurile care îi apropie și îi face să se simtă bine împreună, fiecare va avea propriile valori, propriile vise, interese, hobby-uri, care trebuie cultivate, păstrate. Niciodată, de dragul unei relații, nu trebuie să renunți la ceea ce e important pentru tine. Un partener care nu înțelege acest lucru, care nu e capabil să îți ofere autonomia de care ai nevoie, nu e un partener potrivit.
Iubește-te pe tine însuți
Sigur, trebuie să îți iubești și partenerul dacă vrei să ai parte de o relație stabilă și de lungă durată. E nevoie și de sacrificii și compromisuri pentru că doi oameni nu vor putea fi de fiecare dată pe aceeași lungime de undă și nici nu își vor putea dori de fiecare dată aceleași lucruri. Pe de altă parte, trebuie să înveți să te iubești și pe tine însuți, să te simți bine cu tine însuți și să fii conștientă de faptul că ai nevoie de timp și spațiu personal în care să te ocupi de tine, de lucrurile care îți plac, de prieteni, hobby-uri și dezvoltarea personală, chiar dacă mare parte dintre aceste lucruri nu sunt împărtășite de partener, care poate își dorește altceva.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›