Relatii
Nu e ușor să menții o relație pe linia de plutire și de aceea, e nevoie de o mulțime de compromisuri pentru a păstra echilibrul. Sunt însă lucruri pe care nu trebuie să le compromiți, lucruri la care nu ar trebui să renunți sub nicio formă, indiferent de rezultat. Iată în cele ce urmează câteva dintre acestea:
Simțul propriei identități
Pentru a putea fi iubită și apreciată de ceilalți, trebuie să o faci la rândul tău. Să fii conștientă de cine ești, ce beneficii aduci celorlalți, care sunt atu-urile pe care le ai. Vor fi momente în care vei simți că nu te ridici la nivelul scontat dar asta nu înseamnă că nu ești suficient de bună pentru a fi împreună cu partenerul tău ori că acesta nu ar trebui să te aprecieze în fiecare zi așa cum ești.
Dreptul de a lua decizii proprii
Fă ceea ce simți tu că este corect și nu aștepta niciodată după aprobarea celorlalți. Un partener care te iubește te va ajuta în deciziile care țin de viața de cuplu sau care vă implică pe amândoi însă deciziile personale ar trebui să îți aparțină în totalitate.
Dreptul de a-ți alege prietenii
Sunt parteneri care încearcă să pună piedici din acest punct de vedere, fie din gelozie, fie din egoism/narcisism și nevoia de control. E dreptul tău de a-ți face prietenii pe care ți-i dorești, de a întreține relațiile pe care le ai deja formate cu persoanele care îți sunt apropiate. Nimeni nu ar trebui să te îngrădească din acest punct de vedere iar tu nu ar trebui să accepți niciodată un asemenea lucru.
Libertatea de a spune ce gândești
De multe ori, adevărul doare. Asta nu-l face cu nimic mai puțin important în economia unei relații. E foarte important să spui ce gândești, ce simți, ce îți dorești, să o poți face fără teama de a fi judecată sau pusă la zis. Toate acestea fac parte din procesul de comunicare corect al unei relații, un proces în lipsa căruia dezechilibrele care apar pot duce la rupturi totale.
Așteptările pe care le ai de la tine și de la partener
Ești ceea ce ești pentru că pe parcursul anilor ai avut parte de o mulțime de experiențe care, pe lângă educație, te-au modelat mental și psihic. E și normal să ai o serie de așteptări de la viață și de la partener, așteptări pe care să cauți să ți le completezi într-o formă sau alta. Da, trebuie să faci și compromisuri într-o relație însă valorile de bază nu ar trebui să se schimbe niciodată. Și nici lucrurile peste care crezi că nu ar trebui să treci.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›