Relatii
Majoritatea tinerilor din ziua de azi au parte de relații romantice încă din perioada pubertății și adolescenței, puțini fiind cei care și leagă legături cu adevărat profunde până la vârste mai mature. Acest lucru înseamnă că mare parte dintre voi veți avea parte de cel puțin un deceniu de experiențe de viață care vă pot oferi nu doar indicii cu privire la felul în care funcționează societatea și relațiile dintre oameni ci și despre ce anume vă face fericiți, ce vă doriți de la un partener și mai ales, cum să vă adaptați așteptările la realitatea de zi cu zi. Ce învățăm din aceste experiențe?
Învățăm cum să fim într-o relație
Acesta este primul și unul dintre cele mai importante lucruri pe care relațiile de scurtă durată din tinerețe și mai apoi eșecurile din perioada maturității ne pot învăța. Ne învață ce înseamnă să fii într-o relație, să fac compromisuri, să comunici cu o altă persoană și așa mai departe. Ne învață cum să facem față eșecurilor și în același timp, cum să trecem peste ele dar, poate cel mai important, ce anume să luăm din greșelile pe care le facem și cum anume să ne comportăm în funcție de acestea, pentru a nu le mai repeta.
Învățăm despre tipul de partener pe care ni-l dorim
La început, ]n perioada adolescenței cu precădere, ne închipuim relațiile ca fiind aidoma celor din basme și filme romantice, ceea ce evident, e cât se poate de departe de adevăr. Eșecurile pe care le suferim pe parcursul vieții dar și relațiile de scurtă durată din tinerețe, ne ajută să înțelegem mai bine nu doar ce înseamnă să fii într-o relație ci și ce anume îți dorești de la un partener, bazându-ți mare parte din aceste estimări pe toate lucrurile care ți-au plăcut, respectiv cele care nu ți-au plăcut la persoanele care la un moment dat au făcut parte din viața ta. Fiecare astfel de eșec te aduce mai aproape de cunoaștere, de cunoașterea de sine și de cunoașterea partenerului ideal, cu toate trăsăturile care îl încadrează în această categorie.
Învățăm despre sunt limitele pe care trebuie să le impunem
Toată lumea se ghidează în viață după valori proprii, concepte pe care le consideră ca stând la baza vieții sociale și de familie pe care nu le poate ignora. Relațiile, pe de altă parte, presupun și o serie de compromisuri care, odată făcute, au menirea de a păstra echilibrul între parteneri și de a menține relațiile pe linia de plutire. Valorile fundamentale, pe de altă parte, nu sunt negociabile și nici nu ar trebui compromise. Din experiențele trecute, învățăm și la acest capitol, descoperind nu doar care ne sunt valorile ci și care sunt limitele pe care trebuie să le impunem și peste care nu putem trece indiferent de direcția pe care o ia relația.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›