Relatii
Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi parteneri. Care sunt cele mai simple lucruri care pot contribui la o comunicare bună? Iată câteva exemple concludente.
Ascultarea
Da, pare de la sine înțeles că ar trebui să ne și ascultăm partenerul pentru ca comunicarea să funcționeze dar mulți nu o fac. Fii tu altfel. Învață că e nevoie de dialog pentru a comunica eficient iar fără a asculta ce are de spus și celălalt, acest lucru este imposibil.
Evită confruntările
Una e să discuți o problemă și cu totul altceva să începi discuția dintr-o perspectivă de luptător. Partenerul nu îți este un adversar ci așa cum am spus-o, un partener. Alege dialogul.
Pune întrebări
Nu vei știi niciodată ce are de gând partenerul dacă nu îi pui întrebări. Și nici dacă ai înțeles cu adevărat care sunt probleme sale dacă nu îi pui întrebări.
Validează-i sentimentele
Fă-l să se simtă ascultat atunci când îți comunică o problemă. Spune-i că îi înțelegi sentimentele chiar dacă nu simți la fel sau ai o părere diferită. A înțelege nu presupune din capul locului că trebuie să fi și de acord. E important pentru el însă să știe că e ascultat că are un partener de dialog nu de controverse.
Nu mătura gunoiul sub preș
La un moment dat, nu vei mai avea loc. În termeni conversaționali, acest lucru se poate traduce prin certuri continue. O problemă trebuie comunicată deîndată ce îți dai seama că există.
Nu devia de la subiect
Atunci când ai de discutat o problemă sau când partenerul are ceva de comunicat, ceva care are importanță pentru el, e important să rămâi la subiect și pe cât posibil să nu deviezi. În primul caz riști să treci pe lângă problema respectivă în vreme ce în cel de-al doilea caz, să îi transmiți un mesaj de dezinteres partenerului. Ambele situații sunt nocive pentru procesul de comunicare.
Nu te teme de vulnerabilitate
E partenerul tău, se presupune din capul locului că ai încredere în el. Prin urmare, nu fii defensivă și nici nu te sfii să îți arăți propria față, să îi spui ce simți, cum gândești și, dacă ești rănită sau supărată, care sunt motivele pentru care s-a ajuns aici. Fii vulnerabilă în fața lui pentru că doar așa vei putea comunica cu adevărat sincer, transmițând în același timp și un mesaj de încredere.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›