Relatii
Dintre toate recomandările pe care le-am oferit de-a lungul timpului pe acest site, comunicarea și respectul au fost și vor fi în continuare în prim plan. Și asta pentru ca pe lângă atracția și sentimentele pasionale de la început, o relație are nevoie și de stabilitate și echilibru pentru a putea trece testul timpului, echilibru pe care îl pot conferi doar o comunicare eficientă între cei doi parteneri și respectul pe care cei doi îl au unul față de celălalt. Cum îți poți dovedi acest respect? Iată câteva sugestii simple:
Ascultă-ți activ partenerul mai ales atunci când acesta are de comunicat nevoi, probleme, îngrijorări.
Arată ci ai luat la cunoștință aceste nevoi, probleme sau îngrijorări și că ești dispusă să fii parte activă în a-l ajuta să meargă mai departe.
Când partenerul te roagă ceva, răspunde-i imediat și acționează astfel încât să fie conștient că l-ai ascultat, că ești dispusă la acțiune, că ești interesată de ceea ce are el de spus, de ceea ce contează pentru el etc.
Arată-i prin fapte că îl iubești și că îl respecți dar fă-o și prin cuvinte. Mulțumește-i atunci când te ajută cu ceva, spune-i ca îi ești recunoscătoare, fă-l să se simtă apreciat.
Atunci când te folosești de umor pentru a relaxa o atmosferă încordată generată de o problemă serioasă sau de o ceartă în cuplu, asigură-te că glumele pe care le faci nu adâncesc rănile pe care le aveți amândoi.
Nu îl compara cu alte persoane. Comparațiile pot fi făcute doar în măsura în care vrei să îi atragi atenția asupra unei trăsături sau a unei reușite de care e și el capabil.
Nu îi viola niciodată încrederea și confidențialitatea. Sunt lucruri pe care doar tu le știi și pe care doar tu trebuie să le știi despre el sau despre relația voastră.
Atunci când te plângi de ceva, nu te lăsa să cazi prea mult în prăpastia criticilor negative. Abordează mai degrabă o atitudine constructivă, una care să rezolve problemele nu doar să le scoată în evidență.
Înlocuiește sarcasmul și ironia tăioase cu un limbaj calm și deschis. Dă dovadă de empatie.
În loc să te plângi altor oameni, comunică direct cu partenerul și oferă-i ocazia de a schimba lucrurile sau de a lucra împreună cu tine la rezolvarea problemelor care te deranjează.
Fă loc în viața ta și pentru partener. Asigură-te ca îi oferi libertatea de a-și urma propriile vise, de a se ocupa de propriile hobby-uri, de a fi el însuși, de a se dezvolta și personal, nu doar în relația cu tine.
Cere-ți scuze atunci când greșești și încearcă să îți repari greșeala.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›