Relatii
Partea emoțională a unei relații este la fel de importantă precum cea fizică și mentală. Avem nevoie de astfel de legături cu cei care ne stau alături iar cultivarea și dezvoltarea emoțiilor și a legăturilor emoționale trebuie să fie o prioritate pentru cei care își doresc o relație care să funcționeze cu adevărat. Ce poți face pentru un plus din acest punct de vedere? Iată câteva exemple concrete:
Identifică-ți propriile sentimente
Pentru a putea avea o relație bună cu partenerul, trebuie să te cunoști în primul rând pe tine. Să știi cine ești, ce îți dorești și mai ales, să îți recunoști trăirile și sentimentele. Asumă-ți aceste trăiri. Asumă-ți propriile tale nevoi și senzații.
Împărtășește-ți sentimentele
Comunicarea este un element esențial al oricărei relații. Iar aceasta trebuie să se desfășoare sub forma unui dialog. Contează însă nu doar problemele care trebuie discutate pe măsură ce apar sau sunt descoperite, ci și felul în care vă comunicați trăirile și sentimentele. Fii sinceră cu partenerul. Spune-i întotdeauna ce simți chiar dacă informația nu e întotdeauna una de natură pozitivă.
Exersează ascultarea și înțelegerea
Această tehnică îi ajută pe oameni să împărtășească câte o idee sau o percepție pe rând. O persoană își împărtășește mai întâi sentimentul, apoi cealaltă persoană ascultă pentru a înțelege și repetă ceea ce a auzit. Dacă au înțeles corect, atunci schimbă rolurile; dacă nu, încearcă din nou.
Petreceți timp de calitate împreună
Timpul de calitate petrecut împreună este esențial pentru sănătatea unei relații. În plus, vă oferă și nenumărate ocazii de a discuta, de a împărtăși emoții și sentimente, de a rezolva problemele de zi cu zi și de a vă redescoperi unul pe celălalt, iar și iar astfel încât să nu vă înstrăinați niciodată.
Fă din partener persoana la care apelezi în caz de nevoie
Sunteți o echipă, comportați-vă ca atare. Oferă-i partenerului de viață încrederea ta totală. Fă-l să înțeleagă că el este cel mai important om din viața ta și mai ales, persoana la care apelezi atunci când ai o problemă, când ai nevoie de ceva, de ajutor sau susținere.
Fă întotdeauna ce ai spus sau promis că vei face
Încrederea trebuie și alimentată, zi de zi, prin fapte, nu doar vorbe. O metodă simplă de a face acest lucru este de a te ține întotdeauna de cuvânt. Fă întotdeauna ce ai spus că vei face și, în cazul în care din varii motive nu te vei putea achita de promisiune, informează-ți partenerul de viață și explică-i motivele pentru care s-a întâmplat acest lucru.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›