Relatii
Mai mult ca oricând în istoria umanității, ne implicăm în relații în mare măsură din impulsuri emoționale, atracția care ne apropie, fie ea fizică sau mentală, făcând parte din acest registru emotiv. Mai mult, pentru ca relația să funcționeze, trebuie să depunem un efort constant și consistent pentru a ne acoperi unul altuia nu doar nevoile materiale ci mai ales cele emoționale. Care sunt cele mai importante dintre ele? Iată câteva exemple:
Admirație/ apreciere
Cu toții ne dorim ca persoana pe care o iubim, persoana alături de care ne petrecem cea mai mare parte a timpului liber, să ne fie și cel mai bun prieten, acel tip de prieten care să ne aprecieze și să ne fie alături în orice circumstanțe. Dacă această apreciere vine și cu admirație, cu atât mai bine.
Afecțiune
Fiecare percepem diferit afecțiunea și avem imagini diferite despre ce înseamnă și cum se poate concretiza aceasta. Pe de altă parte, cu toții avem nevoie de ea, zilnic. Iar această nevoie poate fi acoperită deîndată ce cei doi parteneri descoperă care sunt formele de afecțiune de care are nevoie celălalt și fac tot ce le stă în putință pentru a le acoperi.
Companie în activitățile plăcute
Discutăm aici de hobby-uri și pasiuni personale dar și de toate celelalte tipuri de activități recreative care în timpul liber ne ajută să scăpăm de stresul de zi cu zi și să ne reîncărcăm cu energie. De obicei, toate acestea merg mână în mână cu personalitatea, cu eul fiecăruia, cu tot ceea ce îi reprezintă și îi definesc. E foarte important de aceea ca într-o relație, măcar o parte din aceste activități să fie împărtășite și, chiar dacă nu se ridică la rang de hobby-uri pentru fiecare dintre cei doi parteneri, cel care nu simte la fel, să îi poată măcar oferi o companie plăcută celuilalt și viceversa.
Ajutor casnic
Chiar dacă aici nu discutăm neapărat despre o emoție, lipsa susținerii și ajutorului în treburile casnice de zi cu zi se poate transforma în reacții emotive din registrul negativ al acestora. Prin urmare, sarcinile trebuie împărțite în mod echitabil și echilibrat.
Intimitate
Intimitatea este unul dintre cele mai importante lucruri din cadrul unei relații. Important este de știut însă sau luat în calcul, că intimitatea nu se rezumă doar la partea fizică a relației. Mia mult, emoțiile create de o bună comunicare pot fi mai puternice din acest punct de vedere, comunicarea fiind liantul dintre cei doi parteneri, procesul prin care ajung să se cunoască din ce în ce mai bine și prin intermediul căruia își rezolvă problemele de zi cu zi pe măsură ce apar.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›