Relatii
Anxietatea este una dintre problemele majore ale lumii in care traim. Foarte multi oameni trec in ziua de azi prin stari de anxietate, stari care le unii se manifesta mai puternic decat la ceilalti. Mai mult, sunt o multime de oameni care se confrunta cu aceasta problema ani la rand, fara sa reuseasca sa se elibereze. Cum afecteaza anxietatea o relatie? Iata cateva exemple:
Anxietatea nu va lasa sa va bucurati de viata
A fi fericit alaturi de partener presupune ca amandoi sa va bucurati de clipele petrecute impreuna. Sa faceti lucruri placute, sa radeti impreuna, sa comunicati si sa va umpleti de emotii pozitive. Cum afecteaza anxietatea in acest aspect? Ei bine, pentru a te putea bucura cu adevarat de viata, trebuie sa te simti in siguranta. Persoanele anxioase simt in schimb teama. O teama continua care pune presiune atat pe ei insisi cat si pe parteneri si implicit pe relatii.
Anxietatea te face sa fii egoista
Ai parte de griji si frici continue care te fac fara sa iti dai seama, sa te concentrezi mult prea mult pe tine insuti si pe nevoile tale imediate, uitand ca ai alaturi un partener care simte, si are larandul sau nevoi. De asemenea, aceasta nesiguranta iti va diminua increderea pe care o ai in partener. Increderea este un element de baza al oricarei relatii. In lipsa acesteia, viata de cuplu se deterioreaza exponential iar in timp, relatia se va incheia.
Anxietatea erodeaza conexiunea emotionala
Atunci cand esti ingrijorata in permanenta de ce anume va avea sa se intample „maine”, esti putin spre deloc conectata la prezent. Din pacate, atat tu cat si partenerul aveti nevoi si acum nu doar maine. Relatia exista in prezent, nu e doar o posibilitate de viitor. E normal sa te gandesti si la ziua de maine dar in acelasi timp trebuie sa te gandesti si la prezent.
Ce poti face pentru a preveni sau rezolva aceste probleme?
Ei bine, pe langa ajutorul de specialitate pe care trebuie sa il cauti in cazul in care nu gasesti singura drumul de a depasi aceasta stare, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa discuti sincer cu partenerul despre ceea ce simti. Poti incerca si metode de a te relaxa, fie impreuna fie de una singura, facand sport, meditatie sau orice alta activitate care te binedispune. Si stresul este unuldintre factorii care contribuie la instalarea anxietatii iar eliminandu-l poti face un prim pas catre recuperare. E important insa sa recunosti ca exista o problema si sa cauti calea catre redobandirea echilibrului.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›