Relatii
Cu totii ne ferim de certuri si incercam sa le evitam pe cat posibil insa uneori, ele sunt cat se poate de binevenite, contribuind la rezolvarea problemelor care in acest fel, vrand nevrand, ies la suprafata si ajung sa fie discutate. Nu vei putea vita certurile atunci cand esti intr-o relatie de lunga durata, poti evita insa erorile care le pot transforma pe aceste in dispute serioase ori in conflicte majore. Care sunt aceste erori? Iata cateva exemple concrete:
Nu va certati in public
Tii minte vechia zicala potrivit careia rufele murdare nu se spala in public? Ei bine, e cat se poate de adevarata, in special atunci cand este vorba de conflicte intre tine si partener. Nu e deloc placut pentru cei din jur sa va vada certandu-va iar acest discomfort creste exponential pentru partile implicate direct, respective tu si partenerul. Sunt sanse ca cearta sa se incheie fara niciun rezultat atunci cand o faceti in public iar partenerul sa se inchida in sine si sa refuze dialogul care in acest caz, este esential.
Nu va certati in fata copiilor
Pentru a-i putea educa eficient pe cei mici, ei nu trebuie niciodata sa va vada in pozitii diferite. Si aici includem nu doar ideile diferite cu privire la educatie ori deciziile diferite in ceea ce priveste lucrurile pe care le cer copiii ori valorile de viata impuse acestora.
Nu incerca sa iti ranesti partenerul
Dupa cum spuneam in paragrafele anterioare, certurile va pot permite discutarea directa a problemelor curente si implicit rezolvarea lor. Nu veti rezolva insa nimic in cazul in care va folositi de aceste momente pentru a va ataca unul pe celalalt. In cel mai bun caz, cel atacat se va inchide in sine si va refuza cmunicarea de acum incolo. In cel mai rau caz, cel atacat va ataca la randul sau iar cearta va degenera. Oricare ar fi deznodamantul, rezultatul disputei nu va fi nicidecum unul pozitiv asa cum poate fi in cazul in care comunicarea eficienta intervine si pune capat certii.
Nu incerca sa dezgropi lucruri din trecut
De obicei, certurile pornesc pe fondul unor probleme curente care trebuie rezolvate. Cu putine exceptii, ele nu au nicio legatura cu problemele din trecut. Prin urmare, pentru a dezamorsa conflictul si a rezolva problema de la care a pornit disputa, e important sa te concentrezi pe problema curenta, cea care a dus la conflict. Astfel, ea poate fi rezolvata imediat. Invocarea trecutului nu va face altceva decat sa deschida rani vechi si implicit, sa duca la același rezultat despre care am discutat si in paragrafele anterioare: unul dintre voi se va inchide, va refuza dialogul iar cearta se va incheia asa cum a si inceput, cu acelasi conflict, prezent, nerezolvat.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›