Relatii
In momentele de inceput de relatie, sansele sa fii absolut sigura pe tine si pe partener sunt destul de mici. Si asta pentru ca inainte de a face o estimare cat de cat corecta, ai nevoie de cat mai multe informatii, lucruri pe care le castigi in timp pe masura ce relatia evolueaza. La un moment dat insa, ajungi la punctul in care simti ca s-a scurs destul de mult timp pentru a te intreba cu adevarat despre viitorul vostru impreuna si de a face o estimare rapida cu privire la gradul de implicare al partenerului. Care sunt semnele pe care poti sa le urmaresti? Iata cateva exemple:
E deschis si sincer cu tine
Unul dintre cele mai importante atuuri ale unui partener matur si serios este capacitatea si disponibilitatea sa de a fi sincer si deschis, de a discuta despre orice subiect, fie el pozitiv sau negativ si mai ales de natura emotionala.
Isi face timp pentru tine
Un partener care isi doreste cu adevarat o relatie cu tine, oricat de ocupat ar fi, va cauta metode prin a fi aproape de tine cat mai des, de a petrece cat mai mult timp de calitate in preajma ta. Un lucru esential mai ales la inceput de relatie, cand e nevoie de a invata cat mai multe lucruri unul despre celalalt.
Se tine de cuvant
Sinceritatea este improtanta dar la fel de importanta este si capacitatea sa de a iti castiga increderea. Incredere care poate fi castigata usor dar si pierduta la fel de repede atunci cand nu stii niciodata la ce sa te astepti de la el, atunci cand nu stii niciodata daca ceea ce spune este adevarat sau ca promisiunile sale vor fi tinute. Un partener care atunci cand promite ceva se tine de cuvant de fiecare data este un partener pe care te poti baza.
Iti cere sfatul
Un alt aspect important al oricarei relatii serioase este comunicarea. Din repertoriul comunicarii fac parte si discutiile cu privire la problemele personale. Un partener care iti cere sfatul atunci cand are o problema si asculta si opiniile tale cu privire la acestea este un partener care este deschis la comunicare. Mai mult, el da dovada ca este si acel partener care nu are pretentia de a fi atotcunoscator si care te recunoaste ca partenera egala si ca prieten de nadejde in caz de nevoie, unul care are incredere in capacitatea ta de a lua decizii mature.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›