Relatii
Nicio relație nu se aseamănă cu alta si nici felul in care ne raportam la ea, lucru care diferă de la om la om si de la o situație la alta. Sunt însă momente în care trebuie să ne gândim bine la relație și la felul în care aceasta a evoluat, urmând a lua decizia cu privire la soarta ei, iar acestea le putem grupa în câteva situații universal acceptate, mai ales când e vorba de despărțire. Care sunt semnele că poți lua o asemenea decizie finală? Iată câteva exemple:
Fiecare conversație este negativă
Atunci când comunicarea nu mai funcționează, relația este sau mai degrabă a ajuns într-un punct de la care e greu să mai mergi mai departe cu optimism. Comunicarea este esențială în cadrul unei relații iar în lipsa ei ori în cazul unor deficite din acest punct de vedere, lucrurile nu pot evolua deloc în mod pozitiv. Cu atât mai gravă este situația în cazul în care comunicarea se transformă într-un proces care degenerează de fiecare dată în certuri ducând la resentimente și conflicte.
Te aștepți mereu la o formă de abuz
Fie că este vorba de abuz emoțional, fizic sau verbal, acesta reprezintă un indicator cât se poate de concret al unor probleme grave pe care nu le poți depăși decât punând capăt relației. Abuzul nu este sub nicio formă un lucru peste care să treci iar dacă s-a ajuns aici, nu ai nici un motiv să mai speri într-o revenire la normal.
Nu mai ești o prioritate pentru partener
Deîndată ce partenerul va înceta să se mai implice cu adevărat în relație vei simți imediat diferența dintre felul în care ar trebui să te simți alături de el și felul în care te simți cu adevărat. Neimplicarea duce la o redesemnare, de cele mia multe ori inconștientă a setului de priorități, lucru care conduce la un dezechilibru major în cadrul relației și a felului în care vă raportați la ea. Da, atunci când ai încetat să mai fi o prioritate pentru partener, ai toate motivele să încerci să îți refaci la rândul tău lista de priorități, relația cu partenerul încetând să mai facă parte din ea din motive cât se poate de clare.
Valorile, stilul de viață, planurile au devenit incompatibile
E important ca într-o relație să fii pe aceeași lungime de undă cu partenerul nu doar în ceea ce privește sentimentele ci mai ales cu privire la valorile morale, la planurile de viitor și la stilul de viață. Atunci când aceste lucruri încetează să mai fie convergente, se creează un dezechilibru major care se transformă treptat într-o problemă care nu mai poate fi rezolvată prin comunicare, a cărei rezolvare nu poate fi alta decât pur și simplu, despărțirea.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›